2014. május 7., szerda

Sikeres volt az idei Hegyközi Majális

A hideg, zord időjárás nem volt akadálya annak, hogy a hegyköztótteleki erdészházhoz kilátogatók jól érezhessék magukat a már évek óta hagyománnyá vált Hegyközi majálison - írja Tóth Zsigmond.


    "Mint minden évben az idén is beleszólt a Hegyközi Majális programjába az időjárás. Idén a zord, hideg márciusi időjárás jellemezte a május 4 - én, vasárnap jól megszervezett hegyköztótteleki erdészház környéki rendezvényt.
  Már az 1950-es évektől rendeznek majálist Hegyközcsatár községben. Abban a korszakban az Ágoston kútnál, ahol kristálytiszta, forrásvíz van még ma is, igaz elhanyagolt állapotban, filagória, fapadok asztalok álltak a vendégek rendelkezésére. A munka ünnepén az idelátogatók az erdő közepén, nagy füves területen pokrócokat terítettek le, kipakolták enni - innivalót, a filagória mellett szólt a siteri rézbanda, sült a miccs, korsóban mérték a jó hideg sört. Mivel akkoriban is gyakori volt az eső május elején, a négy kilométeres földút hamar elázott, ami abban az időben nem volt olyan nagy baj, mivel traktorral, szekérrel mentek az emberek, így könnyen visszajutottak a faluba, még a sárban is. A személygépkocsik elszaporodásával, nagy eső után, sok leragadt a sárba. Nos éppen ezért döntöttek úgy szervezők az ezred forduló tájékán, hogy áthelyezik a rendezvényt a tótteleki erdészházhoz, mivel itt sokkal jobb az infrastruktúra az aszfaltos úttól 200 méteren, kövezett út vezet az erdészházig, ahol festői környezet várja a kedves idelátogató vendéget. Itt már van áramellátás, színpadi műsorokat mutathatunk be szabadtéren, mert működik a hang és fénytechnika. Szivattyúval van megoldva az ivóvízellátás, tudtuk meg Tóth Gyula alpolgármestertől és a szervezőktől.
    Az előzetes műsortervből már tudni lehetett, hogy a rendezvényre kilátogatók csak jól érezhetik magukat."
Teljes cikk : hegykozcsatar.lapunk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése