2015. augusztus 22., szombat

Horror Jákóhodoson

 
Forrás : ebihoreanul.ro

 Nem mindennapi bűntény volt Jákóhodoson, a Szalárd melletti faluban.A 40 éves Graţian Daniel Urs több késszúrással megölte a 75 éves édesapját,majd feldarabolta és a ház udvarába ,kertjébe lökte.A holtestet az áldozat lánya fedezte fel.A gyilkost Magyarországon fogták és átadták a román hatóságoknak. Graţian Daniel Urs részletes vallomást tett.Az ügyészség kéri az elmeszakértő véleményét.30 napos előzetes letartóztatásban van az elkövető.A család néhány éve költözött Nagyváradról Hodosra.
Forrás : ebihoreanul.ro 

Rendőrségi helyszínelők az áldozat háza előtt. Fotó: ebihoreanul 
Rendőrségi helyszínelők az áldozat háza előtt. Fotó: ebihoreanul 

"Berettyóújfaluban fogták el a Szalárd községhez tartozó Hodoson elkövetett gyilkosság tettesét: a 75 éves férfit saját fia ölte meg." - írja az erdon.ro.
 
Teljes cikk : 
A Szalárd községhez tartozó nyugodt életű Hodos lakóit megdöbbentette az eset, tudtuk meg egy névtelenséget kérő falubelitől. Amint a rendőrségi sajtónyilatkozatokból kiderül, pénteken délután fedezték fel a brutális gyilkosságot: egy 75 éves férfi holttestét feldarabolva találták meg saját házának udvarán és kertjében szétszórva.
A lapunknak nyilatkozó falubeli elmondta: az áldozat néhány éve költözött ki a faluba a megyeközpontból, az “Újsor” nevű településrészen vásárolva meg egy házat. Magának való ember volt, a szomszédokkal nem tartott kapcsolatot, csak a boltba járt el bevásárlásait intézni. Látogatóba fia érkezett hozzá néha, leginkább akkor, amikor a nyugdíja kézhezvételének ideje volt. Ő maga a hétvégék nagy részét Váradon töltötte, ahol a fián kívül egy lánya is él. A szomszédok gyakorta hallottak hangoskodást a házból akkor, amikor a fia nála tartózkodott. Bizonyára ez lehet az oka annak, hogy a bűncselekmény felfedezése után a nyomozók rögtön a fiára gyanakodtak (akiről egyesek úgy tartják, nem teljesen beszámítható).

Nem voltak jelek
A szomszédságban senki nem hallott vagy látott arra utaló jeleket, hogy közvetlen környezetükben ilyen szörnyűség történt, és a hűvösebbre fordul esős időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy a vélhetően szerdán történt bűncselekményre csak pénteken délután derült fény, amikor az áldozat lánya, miután apja nem válaszolt a telefonhívásokra, a helyszínre utazott. A riasztást követően a rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre, és még aznap este – együttműködve a magyarországi kollégáikkal – elfogták az áldozat fiát Berettyóújfaluban, akit az országba történt belépése után letartóztattak és aki sajtóinformációk szerint a kihallgatásán be is ismerte tettét.
Forrás : erdon.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése