2016. május 20., péntek

Az új hegyközcsatári polgármester jelölt,Bónisz Sándor bemutatkozott

Gördülékeny folytatásban bíznak
Balra a régi polgármester , Vitályos Barna,középen a polgármester jelölt Bónisz Sándor.Fotó : erdon.ro

Lehet meglepetésként érte a Hegyközcsatár község lakosait,mert Vitályos Barna négy mandátum után " szünetet tart".Az új polgármester jelölt, Bónisz Sándor helyi vállalkozó.Ciucur Losonczi Antonius az erdon.ro-n ezt írta : 

"Az ideiglenes székházban tartott sajtótájékoztatón Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke köszönetet mondott Vitályos Barna eddigi polgármesternek, aki egészségügyi okból „szünetet tart”, és egyúttal bemutatta az ízig-vérig hegyközi, csatári születésű Bónisz Sándor polgármesterjelöltet, aki folytatni szeretné a zajló projekteket, illetve újakba is belevágna. Azt mondta róla: a csatáriak jól ismerik, hiszen a mezőgazdaságban és az építőiparban érdekelt helyi vállalkozó, nemrég pedig a közbirtokosság vezetőjének is megválasztották, ami azt jelenti, hogy bíznak benne. Az elmúlt 16 évvel- amióta Vitályos Barna betölti a polgármesteri tisztséget- kapcsolatban többek közt arra hívta fel a figyelmet: sikerült megszüntetni a község megközelítésének zsákutca jellegét, és a történelmi egyházakkal való kitűnő együttműködésnek betudhatóan egyházi ingatlanokat, templomokat újítottak fel (például az egyik legrégebbi Árpád-korabeli templomnak számító síterit). Bár Vitályos Barna az említett ok miatt nem vállalja a folytatást, barátként, partnerként a továbbiakban is számítanak rá, például az RMDSZ által hamarosan útjára indított Beöthy Akadémia egyik mentora lesz. Ugyanakkor remélhetően nem lesz törésvonal, mert ahol tud, segíteni fog Bónisz Sándornak amennyiben utóbbi megnyeri a választást, és ez fontos a lakosság biztonságérzete szempontjából.
Beruházások
Vitályos Barna hangsúlyozta: 2015 sajnos negatív értelemben váratlan fordulatot hozott az életébe, és bár nem volt könnyű azon elhatározásra jutnia, hogy nem indul, végül emellett döntött, hiszen a polgármesteri teendők teljes ember kívánnak. Külön köszönetet mondott a helyi lakosoknak, illetve az RMDSZ-nek, hogy az elmúlt négy ciklusban bíztak benne, elviselték és elfogadták őt.
A beruházásokról kifejtette: kis térségi összefogással (Szalárddal és Szentjobbal közösen létesítettek egy egyesületet) elkészült a tervdokumentációja annak az 1 millió euró értékű projektnek, mely a maradék 7,2 kilométer hosszú út leaszfaltozására vonatkozik. Körülbelül 70-80 százalékban végeztek a csatornázással, Sítervölgy van még hátra, hogy elérjék a 100 százalékot, ez a befektetés 1,5 millió euróba került a Környezetvédelmi Alap támogatásával. Zajlanak a munkálatok a leendő 140 férőhelyes diáktáborban Tótteleken (1,4 millió lej, állami finanszírozással), illetve a sportkomplexum is körvonalazódik (780 ezer lej). Ugyanakkor hamarosan nyugati mintára beindul az After school-program (210 ezer euró), melynek 200 gyerek lesz a kedvezményezettje.
Bónisz Sándor bejelentette: egy új öregotthon létesítésével próbálkozna. Ez 25 férőhelyes lenne, és 700 ezer euróba kerülne, a tervekkel az Európai Unió Szociális Alapjánál fognak pályázni a Regionális Operatív Program keretében. Emellett új játszóteret avatna, valamint munkahelyteremtéssel és befektetők vonzásával ösztönözné a fiatalokat arra, hogy a szülőföldjükön maradjanak."
Forrás : erdon.ro



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése