2016. május 26., csütörtök

Szorgos vezetőjelölt Pályiban : Somogyi Lajos

Szorgos vezetőjelölt Pályiban 
 Somogyi Lajos.Forrás : erdon.ro

"Az RMDSZ Bihar megyei szervezete egy sorozatot indított útjára aminek keretében kötetlen formában bemutatkoznak a polgármesterjelöltek. Csütörtökön a hegyközpályi Somogyi Lajos következett "- írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.

"Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke felidézte, hogy korábban Hegyközcsatár és Hegyközpályi másik öt településsel együtt egy közigazgatás alatt volt, amit szinte lehetetlen volt irányítani, és Pete István szenátornak volt köszönhető, hogy Csatár és Pályi különálló entitássá formálódhatott. Az így önálló községgé lett Pályi sokat fejlődött, például közvetlen összekötő út létesült Hegyközszáldobággyal. Az út tehát már kész volt, de a munkálatokat kifizetetlennek voltak, így mikor nyolc évvel ezelőtt Somogyi Lajost választották polgármesternek, egy 42 milliárd régi lejes adósságállományt is átvett, amit aztán az RMDSZ segítségével az első mandátuma alatt rendezett, és a most záruló második ciklusában már újabb beruházásokat is tudott eszközölni. Renoválták például a pályi kultúrotthont, és jelenleg is zajlik az a közel 2 millió euró értékű, uniós finanszírozású befektetés, melynek tárgya víz- és csatornahálózat lefektetése. A szép környezet miatt sok váradi is kiköltözött Pályiba, híresek a szüreti mulatságok, az aktív fiatalokat táborozni viszik. A politikus úgy jellemezte a demokratikus módon, vagyis az előválasztáson győztes polgármesterjelöltet, mint egy szorgos vezetőt, aki jó gazdaként, ha kell, még a saját gépparkját is közösség rendelkezésére bocsátja.
Tervek
Somogyi Lajos arról számolt be, hogy Hegyközpályiban a Megyei Tanács és a helyi önkormányzat támogatásával felújították az óvodát, új házasságkötő- és tanácstermet létesítettek, szoborpark épült és 150 férőhelyes parkoló, második világháborús emlékművet avattak, bővült a község személyszállító és munkagépparkja. Helyközújlakon új játszóteret csináltak, elkezdték az utak korszerűsítését, halottasházat és emlékművet avattak. Mindkét helyen a tervek közt szerepel minden utcának a leaszfaltozása, parkosítás, zöldövezetek kialakítása, a központ rendezése, szebbé, modernebbé tétele, ingyenes wifi-pontok létesítése, ami Újlakon egy orvosi rendelő építésével, Pályiban pedig a csatorna- és vízhálózat lefektetése után az utcák rendbetételével, a járdák és a vízelvezető árkok kijavításával egészülne ki.
Hegyközszáldobágyot modern úttal kötnék össze Váraddal a Beldiceanu és a Dózsa György utcákon keresztül, valamint Újlak irányába is csökkentené a távolságot hasonló módon. A Fejlesztési Minisztériummal már aláírták a szerződést az új vízhálózatra, és mezőgazdasági utak kiépítése is szerepel az álmok közt."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése