2016. augusztus 9., kedd

A Hegyközi Napok szombati eseményei

 
A székelyhídi Tini Dance Center ismét remek produkciót mutatott be a Hegyközi Napokon.Fotó:Tóth Zsigmond 

"A nagy hőség sem riasztotta el azokat, akik kíváncsian várták a 17. Hegyközi Napokat, viszont estére a heves záporeső megzavarta a Tóth Andi koncertet. A Hegyközi Napokon jelen volt Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.


"A délutáni órák nyári kánikulájában vette kezdetét szombaton 2016. augusztus 6-án a 17. Hegyközi Napok. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Hegyközcsatár község polgármestere Bónisz Sándor, aki köszöntötte a jelenlévőket, majd reményét fejezte ki amiatt, hogy: „...sokan tekintik úgy ezt a falunapot, mint a megnyugvás, megbékélés és az újrakezdés idejét. Ilyenkor az elszármazottaink hazajönnek, meglátogatják rokonaikat, barátaikat és egy kicsit kikapcsolódnak, különbözőek vagyunk, de mindnyájan kivesszük részünket a közösségi életből. Építjük, szépítjük otthonainkat, vagy éppen közösségi munkát végzünk” – mondta a polgármester jó szórakozást kívánva mindenkinek. Megtisztelte jelenlétével a Hegyközi Napokat, Pásztor Sándor a Bihar Megyei Tanács elnöke, aki bízik abban, hogy még sok ilyen és hasonló rendezvényeket szerveznek még Hegyközcsatárban, hiszen még ebben a gazdasági helyzetben is szükség van a kikapcsolódásra, a közösség építésre. Jelen voltak a szomszédos községek polgármesterei és alpolgármesterei, helyi tanácsosok, vállalkozók, támogatók, akiket a két bemondópáros Juhász Csaba és Száraz Endre többször is elismételt a délután folyamán. 

Az ünnepélyes megnyitó alatt a színpad melletti téren bemelegítőt tartott Oláh Katalin táncosaival a székelyhídi Tini Dance Center és a bihari B-Like tagjaival. A székelyhídi Tini Dance Center a megalakulásuk óta eltelt huszonegy évben nagy elismerést vívtak ki maguknak nemcsak a megyében, de akár a határon túl is. 2015 nyarán a székelyhídi TDC helyi, biharszentjánosi, szentjobbi, biharfélegyházi és bihardiószegi táncosokból álló csapata az előzetes és az első budapesti fellépés jelentette forduló után bejutott a magyarországi RTL Klub szervezte Hungary–s Got Talent című tehetségkutató műsor harmadik fordulójába. Az ifjú tehetségek felejthetetlen bemutatót tartottak a hegyközcsatári Kis-mezőn felállított színpadon és a színpad előtti téren. Az edző, koreográfus, vagy akár pótanyuka, Oláh Katalin a már tőle megszokott vehemeséggel irányította, kommentálta az eseményeket, sőt ő maga is beállt táncolni a csoporttal. A közönségsiker itt sem maradt el, hiszen a szemet gyönyörködtető táncprodukciókat vas tapssal jutalmazta a közönség.
Zenei stílusa

Most itt a Hegyközi Napokon lépett először nagyközönség elé egy tehetséges csatári fiatalember, Mc Mik, aki már több alkalommal szórakoztatta iskolai rendezvényeken, bulikon a barátokat, ismerősöket rap stílusú zenéjével. A közönségnek tetszett az előadása és zenei stílusa amit képvisel. Az est sztárvendége a nagyváradi, de az anyaországban élő és ott a karrieri pályáját építő Tóth Andi volt, aki az X-Faktor ötödik szériájának győztese. Az énekesnő nem ismeretlen a hegyközi közönségnek, hiszen járt már itt, éspedig a Hegyközpályi Községi Napokon, ahol több ezres rajongót örvendeztetett meg kitűnő produkciójával."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése