2016. augusztus 3., szerda

Több ezer ember volt a Fenyő-koncerten

 
Helyi és megyei elöljárók a 19. Borsi Községi Napok hivatalos megnyitóján 

„Nem tudom, hogy csinálják a borsiak, de az utóbbi hetekben, amikor a megyében több helyen is falunapot tartottak, nagy esőzések voltak, ha Borson községi ünnep van, itt nem esik az eső”, jegyezte meg az egyik vendég polgármester, aki részt vett a 19. Borsi Községi Napokon." - írja Dérer Ferenc a Bihari Naplóban.


"Igen, az időjárás nagyon is kegyes volt a borsiakkal, hiszen a hőség is elfogadható volt, az eső sem esett, tehát minden adott volt ahhoz, hogy a kitűnően összeállított programot ne zavarják meg az időjárás viszontagságai, mint történt ez az elmúlt hétvégéken a más településen rendezett falunapi ünnepségeken. A rendezvénynek, mint történik az minden évben, a helyi sportpálya adott otthont. A délutáni órákban – ekkor még kevés résztvétellel – volt a Borsi Községi Napok hivatalos megnyitója. A szabadtéri színpadon elsőként Bátori Géza, Bors község polgármestere köszöntötte a megjelenteket, szólva arról, hogy immáron a tizenkilencedik fesztivált tartják, és mindezt teszik ezután is minden évben, amíg erre a helyi lakosság igényt tart. Majd mindenkinek, aki kilátogatott a rendezvény színhelyére nagyon jó szórakozást kívánt, s azt, hogy érezze mindenki jól magát. A továbbiakban Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, mindenkinek jó szórakozást kívánva. De szólt arról is, hogy nagyon tudja értékelni mindazt, ami egy ilyen jellegű rendezvény megszervezését illeti, hiszen ő is ezt teszi, amikor a Biharpüspöki Napokat szervezi.  


Biró Rozália szenátor is szólt a megjelentekhez. „Én azt hiszem, hogy a dolgos hétköznapok mellett szükség van arra, hogy együtt legyünk, hogy jól érezzük magunkat egy ilyen jellegű rendezvényen, kell a sok-sok dolgos napok mellett egy kis szórakozás is. A szenátor asszony arról is szólt, hogy nemrég alkalma volt részt vennie Borson a helyi önkormányzat ülésén, ahol tapasztalhatta az ott elhangzottak alapján, hogy Borson minden lehetőséget kihasználva dolgoznak a község fejlesztéséért mindazok, akiknek az itteni közösség bizalmat szavazott. „El kell érjük, hogy együtt gondolkodjunk, hogy együtt valósítsuk meg mindazt, ami hozzájárul jövőbeli előrelépésünkhöz, ennek a szellemében kívánok mindenkinek jó szórakozást”, zárta szavait Biró Rozália.
Élhetőbb település
Szabó Ödön parlamenti képviselő, miután nagy szeretettel köszöntött mindenkit, arról beszélt, hogy Borsra azért is szeret jönni, mivel itt a dolgok jó irányba haladnak, viszont a borsiak nem válnak önzőkké a sikertől. „A borsi önkormányzat és ezen belül Bátori Géza polgármester, az elmúlt időkben a helyzetüket kihasználták, léptek állandóan előre. Mindez másoknak is megadatik, de nem mindig élnek ezzel a lehetőséggel, ma elmondhatjuk, hogy élhetőbb település Bors, mint Nagyvárad. Itt olyan intézményeket hoztak létre, melyek nemcsak a település, de a térség lakóinak is jót tesznek. Hálásak lehetünk, hogy vannak olyan vezetőink, akik fontosnak tartják, igen, szükség van az ilyen jellegű rendezvényekre, hiszen a kora délutáni órákban a helybeli gyerekek mutatnak be műsorokat, de estére, amikor itt lesznak a magyarországi sztárvendégek, akkor mindaz, ami itt törtéFenyő Miklós igazi show-műsort hozott össze, megmozgatva dalaival a nagyszámú közönséget, hiszen amint mondta: „számomra a legszebb ének a taps”, melyből mind az énekesnek, mind a csapat tagjainak bőven kijárt. A Csókkirály énekkel nik, a térség rendezvényévé válik. Sokan jönnek ide mind a megyeszékhelyről, mind a környező településekről, vagy éppen a határ túlsó oldaláról, hiszen sokan várják ezeket a perceket, amikor kedvenceiket hallgathatják egy koncert erejéig”, mondta Szabó Ödön.
Margaréta Majorette
A hivatalos megnyitó után Bors község büszkesége, a községhez tartozó Biharszentjánosról a híres-nevezetes Margaréta Majorette csoport látványos műsora következett. Jó néhány éve mindig ők az elsők, akik programjukat bemutatják a hivatalos megnyitó után. Így történt ez az idén is, több korosztályos csoport is váltotta egymást a színpadon, a legfiatalabbtól a nagyobbacskákig. Ami lényeg, az általuk bemutatott menettánc-program méltón helyezi a csapatot külföldön is ismert együttessé. Lapunk hasábjain kezdődött a műsora, mely mintegy másfél órát tartott, nagyon ismert és újabb számait adta elő, a közönség többször visszatapsolta. A felejthetetlen Fenyő-koncert egy újabb igazi sikert jelentett a Borsi Községi Napok történetében. néhény héttel ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy a Margaréta Majorette csoport Szlovákiában nagy sikereket ért el. A szentjánosiak után egy újabb, fiatalokból álló csapat, a Biharpüspökiből érkezett Passion Dance mutatta be nagyszerűen kivitelezett műsorát. A csapatban egészen fiatal, 3-4 éves gyerekek is fellépnek, ami nagyon is dicséretre méltó. Aztán a nagyváradi M. M. Pódium, gyerekműsorát tekinthettük meg, mely Csodálatos gyerekműsorként lett beharangozva, no ez az is volt, egy sikeres műsor, ahol interaktív módon a közönség soraiban található gyerekeket is bevonták a műsorba. Majd egy nagyváradi csapat, a Stargroup műsorát tekinthettük meg, őket a helybeli tehetséges testvér énekespár, Vas Timi és Vas Betti követte. Meleg Attila és Sándor Mária Te rongyos élet címmel mutatták be nagyon jól sikerült műsorukat, melyre a sörsátrak alatt ülő közönségnek egy nagy része a szabadtéri színpad elé vonult. A Wolf Sportklub karatebemutatója a színpad előtt, a pálya szélén zajlott, sok szép jelenetet láthattak a sportág kedvelői, akik sokan voltak.
 
  Az esti órákban, a Fenyő Miklós koncertjére várva láthatta az ember, milyen nagy gonddal készülnek a stáb tagjai egy nagyszabású élő koncertre. Hiszen amíg a sportklub sportolói a karatebemutatójukat tartották, a magyarországi vendégek, zenészek, a szakemberek hosszú ideig dolgoztak azon, hogy a zenegépek, a hangosítás a legmegfelelőbb legyen. Majd egy órán át tartott ez a művelet, és az ember mindezt csak akkor értette meg, amikor a koncert elkezdődött. Amikor Fenyő Miklós megjelent zenekarával a színpadon, legalább 5-6 (ha nem több) ezer ember tartózkodott a borsi sportpályán."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése