2016. augusztus 3., szerda

Szentjobbon járt Böjte Csaba atya

 
Böjte Csaba, Zatykó Jácint és dr. Kovács Barnabás, Magyarország barcelonai főkonzulja

"Érmelléki körútja során, a székelyhídi Márton Áron focikupát megelőzően, múlt hét csütörtökén Szentjobbra is ellátogatott Böjte Csaba ferences szerzetes, akit Zatykó Jácint helyi RMDSZ-elnök fogadott és köszöntött. " - írja a Bihari Napló.

A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjével tartott az alapítvány Poverelló nevű ifjúsági focicsapata is, amely a helyi sportpályán kétszer is megmérkőzött a szentjobbi fiatalokkal.
Emlékév
Igazi meccshangulatot nyújtott a vendégekkel érkezett pom pom csapat, akik a két mérkőzés között modern tánccal léptek fel a pálya melletti ligetben.


Böjte Csaba, a maga sajátos és közvetlen stílusában, a 120 éve született Márton Áron püspökről beszélt, a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Márton Áron Emlékév kapcsán. Szólt egyebek mellett a püspök emberi tartásáról, egyházépítő munkájáról, aki bátran felemelte szavát a kommunista diktatúra embertelenségei ellen, mellyel a többi felekezet elismerését is kivívta. Szintén Csaba atyával érkezett a népszerű Role együttes is, akik a népzenei motívumokon alapuló, rockos hangzású versfeldolgozásaikkal lopták be magukat a közönség szívébe."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése