2016. augusztus 7., vasárnap

Jótékonysági Anna-bál Hegyközcsatárban

 
 A nagyváradi Mistique és a hegyközcsatári Angels menettáncosok a sikeres bemutatót 

"Július 30-án egy jól sikerült jótékonysági Anna-bál részesei lehettünk Csatárban. Vannak ügyek, melyeket érdemes támogatni. Márpedig egy jótékonysági bál ilyen eseménynek minősül. A nemes lelkű támogatók megválasztották az első Hegyközcsatári Anna-bál szépét" - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.


"Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni, mire képesek, a közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni. Ilyen összefogásnak voltunk részesei az első hegyközcsatári jótékonysági bál szervezésekor. A dátum közeledtével egyre izgatottabbá vált mindenki, hiszen kissé kockázatos ebben a válságos, nehéz helyzetben bált hirdetni, mikor a családok megélhetése oly nehéz, de egy nemes cél érdekében mindent megtesz az ember, személyesen is megszólítva mindazokat, akik felvállalják a jótékonyságot. Az eredmény nem maradt el, a segélykiáltás messze elhallatszott, és illesse köszönet azt a kilencven embert, akik fizetésük, nyugdíjuk, jövedelmük egy részét arra áldozták, hogy jótékonysági jegyet vásároljanak szombat estére, ezzel is hozzásegítve a hegyközcsatári Angels és a nagyváradi Mistique menettáncosokat, hogy közelebb kerülhessenek az általuk kivívott angliai Európa-bajnoksághoz, amelyen méltón Az egész est jó hangulatát még fokozta az érmihályfalvi Nosztalgia együttes igazi nosztalgikus, kellemes hangerejű zenéje, amelyre kényelmesen táncolhatott bárki a kialakított táncparketten. A két menettánccsoport tagjai, a képviselik majd a közösséget, ahol élnek, tanulnak. 

Hetekkel ezelőtt
Az előkészületek már hetekkel ezelőtt elkezdődtek a meghívók, plakátok szerkesztésével, ugyanakkor a gyerekek szülei megtervezték az ünnepi vacsora menüjét, amiben nagy segítségükre volt a Hegyközcsatári Polgármesteri Hivatal és a helyi Vadász Egyesület. A hegyközcsatári szülők, szervezők ezúton mondanak köszönetet mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult az est sikeréhez, az adományozóknak, a Polgármesteri Hivatalnak, a helyi Vadász Egyesületnek, a Bihari Naplónak a médiatámogatásért. református gyülekezet a vasárnapi (augusztus 7-én) ünnepi istentiszteletre perselyes adakozást hirdetett, aki szeretné segíteni ezeket az ifjú tehetségeket, e módon is megteheti. A Hegyközi Napok szervezői a hétvégén kezdődő községi napok színhelyén egy stand felállítását biztosították, ahol az anyukák finomságokat és ínyencségeket kínálnak eladásra, a bevétel összegét is hozzáteszik az eddig befolyt összeghez. Megtudtuk, hogy ugyanitt lesz egy gyűjtődoboz kitéve, amelybe bárki beleteheti felajánlását, hozzájárulását.
Sugárzott a mosoly
A szombat esti jótékonysági bál a két menettáncos csoport edzőnőjének, Varga Friderikának a köszöntőbeszédével és az est programjának ismertetésével vette kezdetét, miután a vendégek elfoglalták helyüket a már előre lefoglalt szépen feldíszített asztaloknál. Ezt követően a csoport tagjai táncblokkokkal szórakoztatták a jeles vendégsereget, támogatóikat. A lányok arcán sugárzott a mosoly, a tenni akarás és jó szereplési vágy, hogy minél kellemesebb benyomást keltsenek a nemes lelkű jótékonykodóiknak. Nagyszerűen sikerült a bemutatkozás, hiszen minden produkció alatt és után hatalmas tapssal jutalmazták őket. Eközben a kultúrotthon konyhájában nagy volt a sürgés-forgás, a szülők elkezdték feltálalni a vacsorát, amelynek előkészületei már pénteken elkezdődtek. A vacsora végeztével bevonultak kísérőikkel a szép fehér menyasszonyi ruhába öltözött hölgyek, akik az első hegyközcsatári Anna-bál szépe koronára pályáztak.
 
  A tizenegy szebbnél szebb hölgy közül nehéz volt választani, maguk a jelenlévők zsűriztek, végül az I. Hegyközcsatári Anna- bál Szépe díjat, koronát egy csatári ifjú hölgy, Mezei Melissa nyerte meg, a II. helyezett azonos pontszámmal Gyöngyösi Melissa és Kelemen Yvett, a III. hely: Szabó Krisztina, míg a IV. Nagy Barbara lett. Az est meglepetéseként a tizenegy versenyben lévő hölgy kiválasztotta a jelenlévők közül az általuk legszebbnek ítélt hölgyet, aki ugyancsak az I. Hegyközcsatári Anna-bál Szépe díjat kapta, ez a hölgy Bónisz Tünde lett. A díjakat és virágcsokrokat Hegyközcsatár polgármestere, Bónisz Sándor adta át."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése