2016. augusztus 14., vasárnap

Ők voltak a nagyszüleim ...

 
 Ők voltak a nagyszüleim (dédnagyapám az alsó). Fotó: Németi Károly.Idézet János evangélium 5. fejezet 28.-29. versek :" Ne csodálkozzatok ezen: mert eljő az óra, a melyben mindazok, a kik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát, És kijőnek; a kik a jót cselekedték, az élet feltámadására; a kik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására " Károli fordítás

Mindenkinek vannak emlékei a szüleiről,nagyszüleiről,ha látta őket,ha találkozott velük.A kegyetlen halál elragadta tőlünk a szeretteinket,de a Bibliában olvashatjuk a feltámadás reményét.Nagyszüleim több évtizede meghaltak,de az emlékük ma is élő.

Kik voltak a nagyszüleim?Nagyapám 1901-ben született,1985-ban halt meg Hegyközcsatárban.Nagyanyám 1907-ben született Hegyközújlakon, meghalt 1973-ban Hegyközcsatárban.Ezek statisztikai adatok.Milyen emberek voltak?Csak a jót tudom írni róluk.1960-ban kerültem Hegyközcsatárba a szüleim válása után.Miért?Mert vállalták a nevelésemet.Önmagában már ez is elismerésre méltó volt a részükről, mert nem voltak fiatalok,sőt nagyanyám beteges is volt.Az első osztálytól a nyolcadikig a hegyközcsatári Általános Iskolában tanultam.1972-ben Nagyváradra költöztem édesanyámhoz.Nagyanyám 1973-ban,nagyapám 1985-ben halt meg.Azóta, ha Hegyközcsatárba járok,akkor az egyik utam a régi katolikus temetőbe visz. Ezt volt a helyzet 2016-ban is. 

Németi Károly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése