2016. augusztus 24., szerda

XIV. Szentjobbi Községi Napok

 
A Senio-Rock együttes magyar és világslágereket játszott.Fotó:Tóth Zsigmond

"A versenyek és megmérettetések jellemezték a XIV. Szentjobbi Községi Napok szombatját, emellett kóstolhattunk finom bográcsgulyást, valamint hallhattunk örökzöld slágereket is." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.


"Szombaton kora reggel alig száradt fel a harmat, máris birtokukba vették a sportpályát a focisták. Hat csapat nevezett be a kispályás Szentjobbi Kupára, a szervező Jaricza Lóránd, míg segítője Czaholi Péter volt. Mindenki mindenkivel alapon játszottak a csapatok, végül a kupa a községben maradt, hiszen az I. helyen Berettyócsanálos felnőtt csapata, II. helyen az ő ifjúsági csapatuk, a III. helyen Berettyófarnas csapata végzett. Nem mindennapi feladatra vállalkoztak a rendezők, amikor meghirdették szombat délutánra az autós és kerékpáros ügyességi, illetve a robikapa gyorsulási versenyt. Érdekes volt látni, amint a felnőttek autóikkal felelevenítik az autósoktatás elmaradhatatlan „poligon-tudását”, vagy éppen milyen gyorsan lehet „száguldani” a forgókapával. A biciklisversenyre nem jelentkezett senki. Minden versenyszámot díjaztak a szervezők, a legügyesebb autós az idén is Gelencsér Márton volt, második Cziger Nándor, harmadik Czaholi Péter, míg a robikapával id. Kalmár Géza haladt a leggyorsabban. Közben a sportpálya melletti, hatalmas lombozatú fák alatt főttek a finom bográcsgulyások, a település lakói „jóllakhattak” a messze szálló illatokkal. Nyolc csapat nevezett a versenybe, ám senki nem árulta el a receptjét, hiszen a verseny az verseny.  

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, de végül a legjobb bográcsgulyást a magyarországi Gáborján település baráti társaságának csapata nyerte Mező Gyula polgármester segédkezésével, második a Szentjobb községi Ifjúsági Szövetség csapata, míg harmadik Pityu bácsi és Putty csapata.

Senio-Rock
 
  Megjegyzendő, hogy két ügyes gyerekcsapat is benevezett a főzőversenyre: a 9. számú Szentjobbi Szent István Király Cserkész Csapat és a Szentjobbi Szent István Szociális Központ gyerekei, ők ugyan nem kaptak kupát, de nagyon finomat főztek. A nap lemenőben volt, amikor a színpadra lépett Molnár József polgármester, aki köszöntötte a résztvevőket, megköszönte a magánszemélyek, vállalkozók, és mindenki segítségét, aki bármivel hozzájárult a rendezvény sikeres megszervezéséhez. A berettyóújfalui (Magyarország) Senio-rock együttes igazi sláger-csemegével érkezett a szentjobbi színpadra, ahol három órás élő koncerttel mutatkoztak be. Közel 20 éve játszanak együtt magyar és világslágereket saját feldolgozásukban, a 60-as évektől napjainkig, ugyanakkor nagyon jó barátok is. Hobbyból zenélnek, de mindenkinek van klasszikus zeneiskolája, legtöbbjük ma is aktív munkásember, s bár elérték a nyugdíjas életkort, ma is fiatalos lendülettel mozognak a színpadon, elmondásuk szerint a zene élteti őket. A koncert után egy reggelig tartó szabadtéri diszkó következett."
Forrás:Bihari Napló/pressdisplay.com
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése