2016. augusztus 28., vasárnap

Tartalmas Bibliahét Szalárdon

"Augusztus 15–19. között ismét Nyári Vakációs Bibliahét volt Szalárdon a gyerekeknek. Naponta mintegy 70–75 gyermek vett részt ezeken az alkalmakon 2 éves kortól 14 éves korig." - írja a Bihari Napló.

"Az idei Vakációs Bibliahét témája a Szeretsz-e engem…? kérdésre ad választ Krisztus történetei és csodái által. A Szeretsz akkor is, ha nem sikerül valami? bemutatása a Csodálatos halfogás története által, a Hogyan kell szeretnem? Bemutatása, amikor Jézus megmossa a tanítványok lábát, Elmondod, mennyire szeretsz?, Péter tagadása és későbbi vallomása a Tibériás tengernél. Mennyit ér a szeretet?, A sánta meggyógyítása és Világraszóló szeretet, Kornéliusz megtérésének története által. A kiválasztott történetekben ezt a kérdést mindenki felteszi mindenkinek, ahogy mi is szegezzük a kérdést egymásnak és Istennek. Isten is hallani akarja válaszunkat, nem csak szavakkal, hanem tetteinkben is. Egy nagyon tartalmas, csodás héten vagyunk túl, fantasztikus gyerekekkel. Természetesen az említett történetek kerültek előadásra elsősorban, de hogy még érdekesebb és hangulatosabb legyen az előadás módja, ezeket minden nap a kornak megfelelő öltözetben adták elő a szervezők. 

A történetek mellett a gyermekek minden nap egy új aranymondást tanultak, vallásos gyermekdalokat, valamint részt vettek csoportjátékokon és a pénteki napon énekversenyen is, ahol nagyon ügyes, lelkes jelentkező voltak. Hétfőn arcfestés volt, kedden pedig a bohóc (Lélek Sándor-Tibor személyében) szórakoztatta a gyerekeket, nagy sikert aratva körükben. részéről. Az alkalomhoz illő versek, énekek a nemzeti és vallási érzelmek kinyilvánításának eszközei lettek. Az ünnep méltóságteljességét a Tarfan fúvószenekar szolgálata egészítette ki. A Himnusz eléneklése után mindenki megízlelhette a megszentelt és megszegett új kenyeret. A hetet pizzázással, díjkiosztással zártuk.

„Szeressétek egymást”
 
  Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülőknek a támogatást, a finom süteményeket és néhány gyülekezeti tagnak az ajándékokat. Bízunk benne, hogy jövőre ismét ilyen sokan találkozunk. Addig is azt kívánjuk, hogy senki ne felejtse el a hét legfontosabb üzenetét: „Szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek Titeket. Ti is úgy szeressétek egymást!” (János 13.).
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése