2016. augusztus 3., szerda

Tizenegyedik TDC-tánctábor Szalárdon

Tizenegyedik TDC-tánctábor Szalárdon 

"Szállodává alakult nemrégiben a szalárdi sportcsarnok: a Tini Dance Center 11. tánctáborának lakói népesítették be. A táborzáró előadást idén is a községi napokra időzítették." - írja Rencz Csaba a Bihari Naplóban.


"A székelyhídi Tini Dance Center táncstúdió már a 11. tánctáborát tartotta a közelmúltban, Szalárdon, ahol összesen 40-en táboroztak, tudtuk meg Oláh Katalin tanítónőtől, a táncstúdió vezetőjétől, koreográfusától. A gyerekek, fiatalok a TDC mellett a székelyhídi Kölyök Dance, a bihari B.Like és Happy Dance, a diószegi Turbó Dance, illetve a szalárdi Energy Dance csoportokat képviselve vettek részt az “Évszakok” témája köré szerveződött táborban. Utóbbi azt jelentette, hogy a hétfői ismerkedés és összerázódás után naponta egy-egy évszak adta az alapot a táncokhoz, koreográfiákhoz. Így kedden a tavasz, amihez a modern táncokat kötötték, szerdán a nyár, amihez a latin táncokat fűzték, csütörtökön az ősz, mely a hagyományőrzést, a néptáncot és a népdalt (igaz, a modernebb stílusban) idézte meg, péntekre maradt a tél, ám korántsem fagyos hangulattal, sőt, éppen a táborzáró finálé kidolgozásával.
Négy csapat
A táborozók a szalárdi önkormányzat támogatásával a helyi sportcsarnokban laktak, mintegy szállodává alakítva azt, hiszen a 7 helyiség szobákká alakult ezekre a napokra. A tánc mellett természetesen idén is maradt idő a kiegészítő programokra, például volt szobatisztasági- és szépségverseny, bolond diszkó, éjszakai “rókavadászat”, vagy éppen motorozás a bihari motorosklub tagjainak jóvoltából. A táborzáró előadást idén is a községi napokra időzítették, szombaton délután a sportcsarnokban tekinthették meg a szülők, érdeklődők azt a koreográfiát, melynek érdekessége, hogy a 4 csapatra osztott “társulat” ugyanarra a zenére, egy időben, de más-más koreográfiát mutatott be. Később a községi napok színpadán (vagy előtte) is bemutatkoztak a publikumnak. Hogy milyen volt a tábor hangulata? Ennek érzékelésére elég végignézni azt a szekérderéknyi fotót, mellyel a résztvevők dokumentálták a történéseket a TDC közösségi oldalán. “Új táncok születtek, új koreográfiák. Új barátságok szövődtek, a régiek még erősebbek lettek. Megszelídítettük egymást, mint a kis herceg a rókát. Megszerettük egymást és most hirtelen mindez véget ér, nincs tovább… Soha nem feledjük a szép 11. táborunkat!”
Ezekkel a szavakkal búcsúzott táborozóitól Oláh Katalin. Persze, ez a édes-szomorkás hangulat csak rövid ideig tart, hiszen már csak egy év van a 12. TDC-táborig."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése