2016. augusztus 31., szerda

Amikor a vendéghorgász hozza a díjat…

Amikor a vendéghorgász hozza a díjat… 
 "Szombaton horgászversenyt tartottak, vasárnap délben motorosfelvonulás és bemutató, este két nagykoncert is volt a 20. Bihardiószegi napokon, mely a régió egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát." - írja a Bihari Napló.Teljes cikk : 

"Szombat reggel benépesült a bihardiószegi horgásztó: 11 kétfős horgászcsapat (melyből 3 Pákozdról érkezett) foglalta el a stégeket, majd eldördült a két puskalövés, ez a pontosan háromórás verseny kezdetét jelentette. A pákozdi sporthorgász csapat vezetője, Kiss László Zichy Bornapok-vándordíjjal lepte meg a diószegi szervezőket, amelyet a Zichy bornapok alkalmával megrendezendő horgászversenyen fog átvenni a legnagyobb halat kifogó csapat. A szervezők mellett, mint minden közösségi rendezvényen, a Zichy Gazdakör kitett magáért, hiszen egy ízletes bográcsossal vendégelte meg a csapatokat. A vándorkupát és egyben az első helyet a Szabó brothers team (Szabó Szabolcs és Szilárd) csapat nyerte 20,82 kg kifogott hallal, a legnagyobb halat pedig (2,86 kg) Bortis Florin és fia fogták ki (érdekesség: a második legnagyobb hal, a Csordás Istváné 2,85 kg), a versenyen megfogott hal összmennyisége 124,66 kg volt.

Motorosok
A vasárnapi program a lendület jegyében kezdődött, hiszen délre megérkeztek a Wild Hawk motoros klub meghívására a barátok, így délben elindulhatott a motoros felvonulás a Diószeg – Székelyhíd – Kágya – Diószeg útvonalon, egy megállóval az 5 éve balesetben elhunyt Gergely Tibor emlékkövénél, egy perces néma csenddel és koszorúzással emlékezve meg a jóbarátról. Ezt követően kezdődött a motoros kaszkadőr bemutató, az egy kicsit “őrült” Gergely Sándor részéről, aki Cserkeszőlőről érkezett. A látványos mutatvány egyik meglepetése volt a habparty, amikor egy habfürdővel teli vizes tálban hűtötte a hátsó kereket, majd egyszer meghúzta a gázt, habbal borítva be a meglepődött közönség egy részét, akik jót derültek ezen mutatványon is. A motoros ügyességi versenyszámokat a következők nyerték: hordógurítás – Szabó Szabolcs, lassúsági – Ambru Cristian, kötélhúzás – Kurucz Csaba.

AC/DC / AB/CD
Délután az iskolás gyerekek fellépése megalapozta jó hangulatot és bevonzotta közönséget a sportpályára. A Nuntasii Bihorului népi együttes után a húrok közé csapott az AB/CD zenekar, akik annyira jól játszották a neves AC/DC zenekar számait, ha becsuktuk a szemünket, az az érzésünk volt, hogy Angus Young gitározik. Érezhetően kezdett oldódni a hangulat, ami tetőzött az Irigy Hónaljmirigy másfél órás élő koncertje alatt, amelyet egy látványos tűzijáték zárt éjfél után. Az újdonságokkal tűzdelt jubileumi, XX. dioszegi napok újra becsábítottak több ezer szórakozni vágyót, így a szervezők munkájának köszönhetően az esemény az Érmellék egyik legjobb fesztiváljává nőtte ki magát."
 Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése