2016. augusztus 22., hétfő

Foci és fogathajtás Tamásiban

Bede Mihály lett a fogathajtás összetett győztese 
 Bede Mihály lett a fogathajtás összetett győztese 

"A 13. paptamási falunapon kilenc csapat vett részt a focibajnokságon, a fogathajtáson 14 hajtó ült bakra." - írja Rencz Csaba a Bihari Naplóban.

"Ahogyan az más programokkal is történt, a paptamási falunap sportvetélkedőit is vasárnap kellett megtartani, tekintettel a szombati országos gyásznapra. Mindkét helyszínen kora reggel megkezdődött a “mozgolódás”, és már délután lett, mire kiderültek az eredmények.
A focipályán kialakított két kispályás a két csoportra osztott 9 csapat (Tamásiból 2, Mihai Bravu, Biharszentjános, Pelbárthida, Éradony, Hegyközkovácsi, Szalárd,Nagyvárad) játszott körmérkőzéseket, hogy a csoportok első és második helyezettjei az elődöntőkben találkozzanak. Ezek eredményei: Adony – Szentjános 4-0; Mihai Bravu – Tamási 1-1, büntetőkkel 5-4. Adony 1-0-ás vezetése mellett Szentjános sokáig partiban volt, ám a második kapott gól után láthatóan feladták. A másik ágon Mihai Bravu az utolsó másodpercekben egyenlített és ahogy ilyenkor lenni szokott, a büntetőkkel is jobban boldogult. A csoportmeccsen Adony már legyőzte Mihai Bravut, így joggal reménykedtek a döntő előtt is, amit érzésem szerint elkönnyelműsködtek és ki is kaptak 2-1-re. A kisdöntőben a hazaiak ismét hagyták kiénekelni a sajtot, pontosabban a győzelmet a markukból 5-4-re. Végeredmény: 1. Mihai Bravu, 2. Adony, 3. Szentjános, 4. Tamási. Legjobb játékos Jurca Cristian, legjobb kapus Hus Paul (mindkettő Mihai Bravu).
Akadály és díjhajtás
A térségi fogathajtó verseny akadályhajtással kezdődött, amikor 20 akadály nehezítette a versenyzők dolgát. Míg utóbbiak a 200 másodperces szintidővel és a bójákkal harcoltak, Rákóczi Lajos, a köbölkúti Tulipán SE vezetője, mint kommentátor, sok egyéb információ mellett örömmel tudatta, hogy Bihar megyében már három hölgy is van, aki foglalkozik “a lovassport operettjével”. A déli pihenő kicsit hosszabbra sikeredett a tervezettnél, de ez is a programok átszervezési kényszerének rovására írható. Délután az úgynevezett díjhajtás következett, amikor újdonságként mobil akadályokkal nehezítették a pályát, ha az eddigiek, illetve a nagy hőség nem jelentett volna már addig is kihívást. A díjátadáskor Matyi Miklós polgármester örömének adott hangot a verseny megszervezése okán, kijelentve. hogy jövőre is várják a fogathajtókat. Az elöljáró Major Lóránt alpolgármesterrel és Kovács Tamással, Mélykút (Bács-Kiskun megye, Tamási testvértelepülése) polgármesterével adta át a kupákat, okleveleket. Utóbbiakat kaptak: Tóth Dávid, Tóth Vivien, Szilák Krisztián (Tamási), Tóth Géza (Nagyjanka), Borz Firicel (Várad), Balogh József, Balogh Ivett (Csatár). Eredmények, akadályhajtás: 1. Molnár Lajos (Kaba), 2. Lévai Zsombor (Szalárd), 3. Bede Mihály (Diószeg), 4. Tóth János (Tamási), 5. Sziki Sándor (Hodos), 6. Babó Kálmán (Várad); díjhajtás: 1. Bede Mihály, 2. Babó Kálmán, 3. Molnár Lajos, 4. Szilák Imre (Tamási), 5. Tóth János, 6. Lévai Zsombor. A legfiatalabb versenyzőnek járó díjat Tóth Vivien, míg a 2 futam összesített eredménye alapján a vándorkupát Bede Mihály vehette át. A fogathajtók e hét végén Érsemjénben találkozhatnak újra."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése