2016. május 28., szombat

Éremeső hullott a menettáncos lányainknak Aradon

 
 Fotó: Berta Gyöngyi 

"Sok éremmel és az októberben Angliában megrendezendő európai bajnokságon való részvétel kivívásával tértek haza a hegyközcsatári Angels és a nagyváradi Mistiqiue menettáncos lányok." -írja Tóth Zsigmond a Facebook bejegyzésében.

"Immár tizedik alkalommal szervezték meg Aradon a Dancing Europe Mazsorett Fesztivált, és negyedik alkalommal a Dancing Europe Országos Kupát május 14-én Aradon a sportcsarnokban. Bihar megyét két csoport is képviselte, a hegyközcsatári Angels és a nagyváradi Mistique, amely csapatok edzője Varga Friderika.
Lapunknak elmondta az edzőnő, hogy a tét óriási volt a több, mint 320 nemzetközi résztvevő közül, kvalifikációs verseny révén, aki aranyérmet szerzett az automatikusan kijutott az októberben, Angliában megrendezendő Európa Bajnokságra.
A két csoport a 20 versenyszámban indult és 19 alkalommal a dobogó valamelyikén végeztek. Nagyon büszke a lányok teljesítésére, nagyon sok munka előzte meg ezt a versenyt is, de íme meglátszik az eredménye. „Ha egy nemzetközi mezőnyben így megállják a helyüket, mind a két csoport, akkor azt hiszem ennél büszkébb és boldogabb nem is, lehetnek” – mondta Friderika.
- Úgy tudjuk idén már segítsége is volt
- Nagyon sokat dolgozott mind a két csoport, és igen az idén már segítségem is volt két tanítványom személyében a koreográfiákat illetően. Nagyon jó volt együtt dolgozni velük, különösen azért, mert ők is részt vettek a versenyen és nyertek is. Ráadásul idén a két csapat összedolgozott megint, így több versenyszámban is elindulhattunk. Mondjuk ez a szülők szempontjából, azt jelentette, hogy több táncért kellett fizessenek és több ruhát kellett varratniuk.
- vagyis új ruhákkal léptek fel?
- Igen, többen is voltak, akiknek több 100 lejükbe került a verseny, úgyhogy le a kalappal a szülők előtt is.
- hallottuk, hogy nem volt gördülékeny az Aradra való eljutás!
- Hát igen, a szegény embert az ág is húzza, szoktuk mondani, két nappal a verseny előtt a bérelt busz lerobbant és nem tudták megjavítani, így kérdésessé vált a versenyen való részvételünk is, de a csatári polgármester úrnak köszönhető, hogy csak eljutottunk Aradra, ő volt az, aki addig telefonált, amíg talált szabad buszt.
- milyen terveik vannak az idénre?
- Nyáron vár ránk egy nemzetközi verseny Görögországban. Nagyon szeretnénk eljutni oda, de persze tudja ön is, hogy nem vagyunk mágnások, a pénz kevés, mint mindig. Arról álmodom, hogy valaki azt mondja: tessék itt egy busz kölcsön, tankoljátok meg, vagy itt van az úthoz szükséges üzemanyag, szerezzetek egy buszt és mehettek. Szép is lenne!
Reméljük és bízunk benne, hogy Vitályos Barna polgármester mellett lesznek még olyan jószívű és segítőkész emberek, akik bátran felvállalják ezen ifjú tehetségek támogatását.
Majorette World Federatione(MWF) versenyszamai:
-1 botos gyermek kategória Angels Csatár: Aranyérem (Dulácsi Alexa, Dulácsi Cynthia, Kovács Viktória, Mió Vivienne, Varga Jade)
-1 bot Trio Cadett Mystique Nagyvárad: Aranyérem (Csákvári Jennifer, Bereczki Alexandra, Nagy Barbara )
-1 bot Solo Cadett Dudás Bianka: Bronzérem, 1 bot Solo Cadett Berta Lara : Aranyérem
-1 bot Solo Junior Kóti Timea : V-ik hely
-1 bot Duo Cadett: Berta Lara, Kozák Brigitta : Aranyérem
-1 bot Senior: Kreiner Timea: Aranyérem
-1 bot Mini-Team Mystique: Ezüstérem (Kelemen Ivett, Farkas Yvette, Kreiner Timea Szabó Alexandra, Rezi Cristina)
-Pom-pon Solo gyerek Dulácsi Alexandra : Ezüstérem
-Pom-pon Solo Cadett Bereczki Diana : Bronzérem
-Pom-pon Solo Cadett Mészáros Brigitta : Ezüstérem
-Pom -pon Senior Duo Kelemen Ivett, Farkas Yvette: Aranyérem
National Baton and Twirling Asitiation (NBTA ) versenyszamai
Solo Rhitmic Twirl preteen Berta Lara : Ezüstérem
Solo Rhitmic Twirl preteen Bereczki Alexandra: Aranyérem
Solo Rhitmic Twirl junior Csákvári Jennyfer: Bronzérem
Solo Rhitmic Twirl junior Kreiner Timea : Ezüstérem
Solo Rhitmic Twirl Senior Szabó Alexandra: Aranyérem
Dance Twirl Senior Mystique : Ezüsterem
Dance Twirl Cadett Angels : Aranyérem
Accesorii Solo cadett Dudás Bianca : Ezüsterem
Az egyik Mystique Majorettben edző versenyző, Farkas Yvette pedig Hűségdíjat is kapott, ugyanis ő már nyolcadik éve, hogy részt vesz a fesztiválon és versenyen."

Forrás : Tóth Zsigmond Facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése