2016. május 23., hétfő

Stafétaváltás Hegyközcsatárban

Vitályos Barna, Bónisz Sándor és Szabó Ödön  
Vitályos Barna, Bónisz Sándor és Szabó Ödön.Forrás : erdon.ro

"Vitályos Barna, Hegyközcsatár polgármestere egészségügyi okok miatt nem folytatja elöljárói tevékenységét a község élén, melynek sorsát, a hozzá tartozó négy faluval együtt, tizenhat évig egyengette. Ezért közös megegyezéssel Bónisz Sándor indul a június 5–ei megmérettetésen, aki a leköszönő polgármester teljes támogatását élvezi." - írja Szamos Mariann az erdon.ro-n.

"Bónisz Sándor indul az RMDSZ polgármesterjelöltjeként Hegyközcsatárban, akit pénteken mutatott be a médiának Szabó Ödön parlamenti képviselő. A helyi vállalkozó nem csupán a települést, hanem annak lakosait is ismeri, és mivel nemrég választották meg a Hegyközcsatári Közbirtokosság vezetőjének, és jóllehet nem rendelkezik politikai tapasztalattal, de bátran kijelentheti, hogy bírja a közösség bizalmát, melyre a jelöléshez elengedhetetlenül szüksége van. „Bónisz csatári, hegyközi ember, aki nem fél a munkától” – mondta Vitályos Barna, aki egyúttal köszönetét is kifejezte minden egyes lakosnak, aki támogatta őt a hivatalban eltöltött tizenhat éve alatt.
Az elődje által megkezdett projekteket Bónisz mindenképpen folytatni akarja, és számos, már körvonalazódott tervbe szeretne belefogni. Szabó Ödön a bemutatkozás során a községhez tartozó települések közötti aszfaltutak rendbetételét tartotta kiemelkedően fontosnak, amely lehetővé teszi a könnyebb közlekedést akár a megyeszékhely irányában is. A Csatárban jelenleg kormányzati vagy európai uniós finanszírozással futó projektek közül a csatornázási munkálatok 80%-ban vannak készen, Tótteleken egy diáktábor épül, hamarosan kész egy sportkomplexum, valamint sikeres volt az a pályázatuk is, amely egy iskolai napközi (after school) létrehozását teszi lehetővé a községben.
A polgármesterjelölt jövőbeli tervei között szerepel egy idősotthon és játszóterek építése is, illetve Hegyközcsatár még hátralévő utcáinak aszfaltozása (már csak 7,2 kilométer hiányzik a település úthálózatának teljes burkolásához)."
Forrás : reggeliujsag.ro



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése