2016. május 23., hétfő

Mentorprogramot indít a megyei RMDSZ. Szentjobbi polgármesterjelölt,Zatykó Jácint

Mentorprogramot indít a megyei RMDSZ
 "Az RMDSZ Bihar megyei szervezete egy sorozatot indított útjára, melynek keretében kötetlen formában bemutatkoznak a polgármesterjelöltek. Csütörtökön a szentjobbi Zatykó Jácint következett." - írja Ciucur Losonczi Antonius az erdon.ro-n.


"A székházban tartott sajtótájékoztatón Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke azt mondta Zatykó Jácintról: Szentjobbon él és lakik, és az előválasztások eredményeképpen lett polgármesterjelölt. Bár fiatal, a saját lábán áll, családi vállalkozást vezet, és az elmúlt években számos közösségi és hagyományőrző rendezvényen való részvételével öregbítette a települése hírnevét. Megjegyezte: örül annak, hogy vannak hozzá hasonló fiatal vezetők, akiknek noha lehetőségük adódik rá, hogy kint maradjanak (Zatykó Jácint a budapesti Szent István Egyetem állatorvos-tudományi szakán szerzett lovastanári és szervezői képzést), mégis hazatérnek, hogy a szülőföldjükön kamatoztassák a megszerzett tudásukat.
A politikus ugyanakkor bejelentette: abból is kiindulva, hogy az RMDSZ-csapatban tettre kész új arcok és tapasztalt jelöltek egyaránt megtalálhatóak, úgy döntöttek, hogy az elkövetkezendő időszakban egy mentorprogramot indítanak útjára, melynek a Szacsvay Akadémiához hasonló Beöthy Akadémia biztosítana intézményes hátteret. Tulajdonképpen több szálon futnának a programok: létezne egy belső kör, melynek keretében olyan mentorok mint Török László nagyszalontai, Bátori Géza borsi, Balazsi József érsemjéni vagy Nagy Miklós szalárdi polgármesterek osztanák meg tapasztalataikat fiatalabb kollégáikkal, beszélnének nekik az általuk alkalmazott jó gyakorlatokról, és volna egy általánosabb formátum is, melynek keretében közigazgatási ügyek szaktekintélyei tartanának előadásokat.
Tervek
Zatykó Jácint kifejtette: egyik fő problémának tekinti az elvándorlást, ezt víz-, csatorna és villanyhálózattal rendelkező házhelyek biztosításával, munkahelyteremtéssel és befektetők vonzásával szeretné megakadályozni. Támogatná a helyi kisvállalkozókat, például pályázatíró szaktanácsadással. Borvidékként és zarándokhelyként is népszerűsítené Szentjobbot. Annak érdekében, hogy könnyen megközelíthető és az eddiginél is szebb legyen a települése, aszfaltoztatna, járdákat alakítana ki, karbantartaná az épületeket és a parkokat. Gazdaegyesületet alapítana, mert csak összefogással lehet előrejutni. Klubot és öregotthont létesítene az időseknek, ahol tudjanak beszélgetni, szocializálódni. Falugondnoki szolgálatot is beindítana, a futárok felkeresnék a rászorulókat, bevásárolnának nekik, elvinnék őket orvoshoz. A szociális problémák megoldására is nagyobb hangsúlyt fektetne. Faluújságot juttatna el mindenkihez, és átláthatóbbá, emberközelibbé, ügyfélbarátibbá tenné az önkormányzatot. Mivel jelenleg csak egy lakodalmas házban lehet szórakoztató jellegű programokat szervezni, kultúrházat avatna. Az elképzeléseit uniós források megpályázásával váltaná valóra."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése