2016. május 28., szombat

Falugyűlést tartottak Hegyközszentmiklóson

"Május 22-én, vasárnap este nyolc órától falugyűlést tartottak a a Székelyhídhoz tartozó Hegyközszentmiklóson. Béres Csaba, a város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket." - írja Tiponuţi Tibor a Bihari Naplóban.

"A polgármester röviden bemutatta a település tanácsos jelöltjét, Kaszoni József vállalkozót, majd külön köszöntötte a gyűlésen részt vevő Szabó Ödön parlamenti képviselőt is, akinek átadta a szót. A képviselő is köszöntött mindenkit, majd beszámolt arról, hogy hogyan állt össze a megyei tanácsos jelöltek listája, egy új csapattal, egy új koncepcióval. Ez a lista az összefogás listája, mely teljesen konszenzusos alapon állt össze és az összmagyarságot képviseli, beleértve a történelmi egyházakat, a nőket, a pedagógusokat, a szórványt, az ifjúságot, a civilszervezeteket és nem utolsó sorban egy nemrégiben megkötött paktum alapján a polgári pártot is. Kiemelte, hogy az összefogás listájával sikerült egy fiatalos, szakmailag profi, ütős csapatot összehozni. Ez egy jó csapat, jó emberekkel, akik megérdemlik a támogatást. Szólt arról, hogy az ilyen kisebb települések lakói számára, mint amilyen Hegyközszentmiklós is hatalmas előny, hogy az emberek ismerik egymást. Mindenki tudja a másikról, hogy ki a becsületes, ki érdemli meg a támogatást. Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos elmenni szavazni, mert hiába bízunk abban, hogy majd a szomszéd, meg a másik elmegy szavazni, ha mindenki csak másra vár, a végén kellemetlen meglepetés érheti az embert és akkor annak négy évig viselhetjük a következményeit.
Hét polgármesterjelölt
Béres Csaba polgármester elmondta, hogy összesen hét polgármesterjelölt indul Székelyhídon, tehát nagyon fontos, hogy az emberek komolyan vegyék a választást és elmenjenek szavazni. Elmondta, hogy polgármesterként tisztában van a problémákkal, hogy például az ivóvíz és szennyvíz hálózat kiépítése még nincs megoldva. (Itt most kitérnénk arra, hogy az Ér Hangja egy előző cikkében sajnos tévesen jelent meg az információ, hogy az ivóvíz és a szennyvíz hálózat csöveit lefektették, mert ez nem Hegyközszentmiklóson, hanem Csokalyon történt meg.) Ugyanakkor sok előrelépés is történt.
Utcákat sikerült leaszfaltozni, járdát öntöttek, célirányos pályázatból épült egy nappali szociális központ, de megújult a település iskolája is. A végén Béres Csaba polgármester megköszönte a részvételt a jelenlévőknek, hiszen azzal, hogy eljöttek bizonyították, hogy érdekeli őket a településük sorsa."
Forrás : pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése