2016. május 20., péntek

95 éves Hegyközcsatár község legidősebb lakosa

 
Magyari Julianna 

"Korát meghazudtoló vidámsággal fogadott bennünket kedden délelőtt, a szombaton 95. életévét betöltött Magyari Juliska néni" - írja Tóth Zsigmond.Érdemes elolvasni a tudósítást ' 

 "Otthonában kerestük fel Hegyközcsatár község legidősebb lakosát, a síteri MAGYARI JULIANNÁT, aki szombaton, május 7-én töltötte be 95-ik élet évét. Megérkezésünkkor a kiskertben éppen a veteményt ellenőrizte, hogy ki kelt-e. Juliska néni szívélyesen fogadott bennünket, Vitályos Barna Hegyközcsatár polgármestere egy oklevelet, ajándékcsomagot és egy csokor virágot nyújtott át, amelyet Juliska néni először nem tudott mire vélni, de amikor a polgármester elmondta, hogy ő a község legidősebb lakosa annyit mondott viccesen: " Csak nem? Ilyen öreg lennék?" és jót nevetett.
Immár tizenkét éve egyedül élő Juliska nénit naponta látogatja
a család.
Vasárnap, május 8-án egy rendkívüli születésnapi összejövetelt rendeztek neki, amelyen ott volt a két fia, menye, két unokája és három dédunokája. Juliska néni örömmel újságolta, hogy ő még süt főz magára, a kertben tevékenykedik, de Idu unokájának aki elkísért bennünket, megígérte, hogy télire beköltözik hozzá Nagyváradra, „ott legalább nem kell fát vágni”, jegyezte meg viccesen. Megköszönte a Bihari Naplónak, hogy már több alkalommal is láthatták a falubeliek az újságban cseresznye éréskor. „ Tudja kedves, irigyek, olyan irigyek az emberek, hátha még most is benne leszek akkor meg pláne, de megmondom nekik, majd ha ti is 95 évesek lesztek, akkor ti is bekerültök az újságba!” – mondta a mindig vidám Juliska néni.
Mi is csatlakozunk a jókívánságokhoz, Isten éltesse Juliska nénit!" 

  
  
 
Fotók : Tóth Zsigmond

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése