2015. augusztus 26., szerda

Másodszor nyertek a szalárdiak

horvatorszagban 1 
"Nagy örömünkre szolgál, hogy másodszor nyerte meg a horvátországi jutalomtáborozást a Pitypang néptánccsoport. A győzelem egy hosszas pályázati munka eredménye volt.
A pályázatot az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány írta ki, és a szabályoknak megfelelően a csoport egy derűs, népies, karácsonyi betlehemes játék színvonalas és hiteles bemutatásával, a néphagyományok szellemisége iránti tisztelettel vett részt a projektben. Ezek a gyerekek saját épülésükre és környezetük örömére egy sok száz évre visszanyúló néphagyományt ápoltak, elevenítettek fel és népi humorral, néptánccal, népdalokkal, ősi dallamokkal, ízes nyelvezettel fűszerezve adták elő, és ennek meglett a gyümölcse. A környezetünket felvidítottuk, a felnőtteket segítőkészebbekké és szolidárisabbakká tettük, a csapatszellem erősödött, hiszen az előkészületekből és a betlehemezésből a csoport minden tagja kivette részét.
A Székelykapuk – Zöldkapuk elnevezésű program tulajdonképpen egy 9–15 éves iskolásoknak kiírt közép-európai verseny. A pontversenyben minősített helyezést elérő csapatok (győztes Arany csapatok) az Adria legszebb partvidékén jutalomtáborban nyaralhattak."
Teljes cikk : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése