2015. augusztus 18., kedd

Vakációs Bibliahét Hegyközcsatárban

 

"Sok kis csillag ragyogott a hegyközcsatári református gyülekezeti házban az elmúlt héten, amikor a vakációs bibliahét zajlott a hegyközi településen sok résztvevővel. Íme a részletek." - írja Tóth Zsigmond.

"A Királyhágómelléki Református Egyházkerületben két programból is lehetett választani a vakációs bibliahéti alkalmakra. Az egyiket az egyházkerület lelkészei állították össze, míg a másikat a Koen Alapítvány ukrajnai csoportja, témáját Eszter könyvére alapozták. Ezt választották a csatáriak is, de Miklós Csaba lelkipásztor elmondása szerint a sajátunkat is megtartják. A hét öt napján, hétfőtől péntekig az engedelmességről, felelősségvállalásról, bölcsességről, önazonosságról, a nehéz helyzetekből való szabadulásról szóltak a dramatizált történetek, énekek, aranymondások – vagyis a Ragyogj, csillag! című Vakációs Bibliahét, amelyet Hegyközcsatár gyermekeinek tartottak a héten felekezeti hovatartozás nélkül a református gyülekezeti házban. A nyári kánikula sem riasztotta el és szegte kedvüket a gyerekeknek, hiszen sok gyerek gyűlt össze naponta, 35–40 akikkel önkéntes segítők, tanítók, gyülekezeti, nőszövetségi, a CSAKRISZ (Csatári Keresztyén Református Ifjak Szövetsége) tagok élték meg a „ragyogást” a megjelenített bibliai történetek, magyarázatok, kézműves-foglalkozások által.
Felszínre törjön
A napi foglalkozásokon a jelenlévők megtanulták, hogy a Sátán miként törekszik arra, hogy Isten egyházát kiirtsa, elpusztítsa. Eszter könyve feltárja, hogy az ilyen rendkívüli válságok miként keletkeznek, és hogyan szabadít meg azokból Isten. Egyben a nehéz körülményekben való megállásról, az ember helyes magatartásáról, viselkedéséről is tanít. Jó volt látni és tapasztalni a gyerekek örömét és lelkesedését, amint Miklós Csaba lelkipásztor, Spurigán Zoltán kántor magyarázó szavait hallgatták nagy lelkesedéssel, majd a nap végeztével visszamondták a tanultakat saját szavaikkal, amit aznap elsajátítottak. A nehéz erőfeszítő munka gyümölcse meghozza eredményét, hiszen a jó földbe elvetett mag kicsirázik, majd termőre válik, így a gyerekekben is az e héten tanultak mind ott van elraktározva elméikben és Isten gondoskodik arról, hogy az ott rejlő kincs mindig és mindenkor felszínre törjön akárhányszor arra szükség van. A napi tanulást egy jól megérdemelt uzsonnázással zárták, amit Miklós Adél tiszteletes asszony, a jelenlévő szülők, nagyszülők, nőszövetségi tagok szorgos kezei készítettek a kis „csillagoknak”.
Kirándulás
Láttunk fiatal anyukákat, nagymamákat segédkezni ki-ki a maga módján és hozzáértésével. A gyülekezeti tagok, a nőszövetség anyagi támogatásban is részesítette a bibliahéti foglalkozást. A héten tanultakat a vasárnap délelőtti istentisztelet keretén belül mutatták be a gyülekezetnek, „…gyerekek vigyétek tovább Eszter könyvének üzenetét, az öröm üzenetét, Isten kegyelmének evangéliumát, hiszen küldetésben vagyunk, mondjuk el azoknak is, akik ma nincsenek itt.” – bíztatta a gyerekeket a lelkipásztor. A jól megérdemelt munka eredményeként szombaton Miklós Csaba Péter lelkipásztor kirándulásra vitte a CSAKRISZ néhány tagját a mézgedi cseppkőbarlangba, útközben betértek és megcsodálhatták a magyarremetei műemlék templomot, ahol Szigeti Ferenc lelkipásztor kalauzolta a lelkes kis csatári csapatot."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése