2015. augusztus 3., hétfő

Jubileumi TDC-tánctábor Szalárdon

Jubileumi TDC-tánctábor Szalárdon 
"Az idén 20 éves Tini Dance Center egy másik jubileumot is megünnepelhetett a napokban: a 10. tánctábort tartották Szalárdon. A betanult koreográfiáikkal folyamatosan színpadon vannak." - írja az erdon.ro-n , Rencz Csaba.

"Miközben a napokban a szalárdi községi napon, a focipályán az egymással vetélkedő csapatok a perzselő napon rúgták a bőrt, a szomszédos sportcsarnokból hangos zene szűrődött ki. Betérve a hűvös(nek tűnő) terembe, a székelyhídi Tini Dance Center családjához tartozó táncosokat találtuk ott: a TDC-tánctábor záróünnepségére készültek. A TDC idén ünnepli majd 20.„születésnapját”, de nem ez az idei egyetlen kerek évfordulójuk, hiszen most a 10. tánctábort tartották. Ezek közül egy volt az évek folyamán Szentjobbon, a többi valamennyi Szalárdon, ahol az Agape Ház a főhadiszállásuk, tudtuk meg Oláh Katalin csoportvezető-koreográfustól. Ezúttal – július 20. és 25. között negyven gyerek és fiatal táborozott Székelyhídról, Bihardiószegről, Biharról, sőt, még Biharkeresztesről is. Azt talán mondanunk sem kellene, hogy naponta voltak mindenféle játékok, a kikapcsolódást szolgáló programok, melyek sorában ezúttal újdonság volt a napi videó-híradó szerkesztése, a Berettyó-parti Adorján vár „megostromlása”, a folyó iszapjának tesztelése testfestészeti szempontból, vagy a kötélhúzás vízben.
Hat új koreográfia
Természetesen a tánc állt a középpontban, a szokásos dallamok (szamba, csa-csa-csa, stb.) mellett az akrobatikus elemek, sőt, egzotikumként indiai dallamok is szerephez jutottak. Összesen 6 új koreográfiát is betanultak az egy hét alatt, melyekből már a táborzáró előadáson ízelítőt adtak a szülőknek, illetve a tábor állandó helyészínét adó község ünnepén résztvevő publikumnak, de láthatóak voltak, illetve folyamatosan azok lesznek az ezekben a hetekben „besűrűsödő” falunapok szinte mindegyikén."
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése