2015. augusztus 5., szerda

A 16. Hegyközi Napok vasárnap délutáni és esti eseményeiről

 
"A kitűnő időjárás és a jól megszervezett rendezvények ezreket mozdított ki otthonaikból és látogattak el a hegyközcsatári községi napokra, a környező falvakból, a megye más településeiről határon innen és túlról " - írja Tóth Zsigmond.

Alig ért véget a fogathajtó verseny, a színpadon máris megérkezett a mulatószene egyik ismert egyénisége a Jó Laci Betyár, aki a magyarországi Révfülöpről érkezett a Kis-mezőn felállított színpadra. A közönségnek nem volt ismeretlen a sok népszerű dalcsokor, együtt énekeltek az előadóval. A magyar mulatószenei csatornákon napi szinten szórakoztatja a nézőket. Elmondása szerint okleveles vőfély, betyár és gondolkodó.

A színpad mellett e közben nagy volt a készülődés, a Hegyközcsatári Benedek Elek Gimnázium diákjai is készültek a mai napra hogy szórakoztassák a közönséget. Elsőként egy népi, gyermekjátékokat láthattunk, felkészítő Karácsony Éva tanítónő, majd önálló koreográfiában Nagy Andrea és Tamara mutatott be egy pingvintáncot majd egy lambadát. Vakációs dal következett Bondár Éva tanítónő diákjaitól, amelyet az V-VIII osztályosok cowboy tánca követett, őket Moldoványi Timea tanárnő készített fel. Dudás Bianka és Kóti Timea saját maguk által koreografált ritmikus gimnasztikát mutattak be nagy sikerrel.

A nemzetközi hírnévvel is büszkélkedhető Hegyközcsatári Angels menettáncosok, úgy a kiscsoport, mint a nagycsoport ismét bebizonyította a csatári közönségnek, hogy a nemzeti és nemzetközi versenyeken elért eredményeik a sok munka és összetartás eredménye, akikre nagyon büszkék szüleik, edzőnőjük Friderika és nem utolsó sorban az egész község, hiszen messze elvitték Hegyközcsatár hírnevét.
A Bihar megyei fiatal tehetség, Bartha Betti dalait könnyedén, játékosan adta elő bevonva a közönséget is az éneklésbe nagy sikerrel.

A humorkedvelőkről sem feledkeztek meg a szervezők, hiszen majd egy óráig foghatták a hasukat a színpad előtt immár több ezerre duzzadt közönség a Szomszédnéni Produkciós Iroda
két kiválóságának Bálint Ferencnek és Tóth Szabolcsnak köszönhően. Ők a Showder Klub és a Comedy Central tévéműsorok állandó fellépői, a Dumaszínház tagjai, valamint az Erdélyi Humorfesztivál, a régió legnagyobb humor-rendezvényének az ötletgazdái és szervezői.

Mulatószene követte a humoristákat, Alpár Gyuri, Drávaszerdahely polgármestere jóvoltából, aki elmondása szerint kezdő ezen a pályán, jó barátja Polgár Petinek, szívből énekel a közönségért és a falujáért.
Polgár Peti visszajáró fellépő Hegyközcsatárban, hiszen nélküle az elmúlt években nem voltak szórakoztató rendezvények. Az udvarias, humorista, énekes, dalszerző az idei rendezvény utolsó előtti előadójaként lépett a színpadra. Néhány évvel ezelőtt még Ihos Józseffel közösen léptek fel a Hegyközi Napokon. Peti már szombaton itt volt Csatárban, és nem egyedül jött, elkísérte jó barátja Alpár György Drávaszerdahely polgármestere, aki elmondta, hogy Peti tulajdonképpen községük külsős polgármestere.
A humoros zenei tudását bizonyítván a jelenlévők hasukat fogták a nevetéstől egy órán keresztül, hiszen sokszor visszahívták – tapsolták, ő és társa Hajdu Geri pedig engedett a közönség akaratának. Háttértáncosai a magyarországi Tóth Kriszta és a telegdi Labanc Stefánia voltak.

A XVI. Hegyközi Napok szórakoztató műsorát a magyarországi X-Faktor győztese Vastag Csaba zárta. A kitűnő hanggal rendelkező énekes először jár a Hegyközben, de elmondása szerint, úgy látta és érezte, hogy az itteni közönség nemcsak ismeri, de szereti is dalait.
Mindkét nap lacikonyhák gondoskodtak a közönség ellátásáról, volt itt minden, amit szem és száj kíván, a gyerekek és ifjak számára Vidámpark gondoskodott az előadások közötti szórakoztatásról, nagy sikerrel.

Mint minden alkalommal az idén is a Hegyközi Napok egy nagyon szépen koreografált tűzijátékkal ért véget, köszönet a megyében jól ismert pirotechnikai szakembereknek.

Média támogató a megye közkedvelt napilapjai a Bihari Napló, Reggeli Újság, Biharország és a Partium rádió, amelyet többször is bemondott a két nap során a megye közismert két kitűnő műsorvezetője Juhász Csaba, Fubi, és Száraz Endre.
 

Fotók
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes album :  Tóth Zsigmond Facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése