2018. augusztus 7., kedd

Megemlékezés és motokrossz a Hegyközi Napok vasárnapján

A Hegyközcsatári Keresztyén Ifjak Együttese közreműködött a koszorúzási ünnepségen 
A Hegyközcsatári Keresztyén Ifjak Együttese közreműködött a koszorúzási ünnepségen

"Az I. és II. világháborúk helyi áldozataira emlékeztek vasárnap délelőtt a csatári református templomban, amelyet az emlékmű megkoszorúzása követett. Kora délután motokrossz-bemutató volt." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

"Még 2013-ban állítottak emlékművet a hegyközcsatári református templomkertben az I. és II. világháborúban elesett helyi lakosok emlékére, amelyet minden évben megkoszorúznak a Hegyközi Napok keretében. Az idei megemlékező és hálaadó istentiszteleten jelen voltak a község elöljárói, Bónisz Sándor polgármester, Nagy István Róbert alpolgármester, továbbá Cseke Attila szenátor, illetve meghívott vendégek, a római katolikus közösség tagjai és plébánosa. Miklós Csaba Péter lelkipásztor igemagyarázatát az 5 Mózes 8:2-re alapozta: „És emlékezzél meg az egész útról, a melyen hordozott téged az Úr, a te Istened…”. A lelkipásztor fontosnak tartotta megemlékezni mindazokról, akik kiemelkedően sokat tettek a faluért, a közösségért, ahol születtek, nevelkedtek, családot alapítottak, majd gondolkodás nélkül maguk után hagyva mindent elmentek harcolni a hazáért, a nemzetért. A prédikáció után a templomkertben felállított világháborús emlékműnél elsőként Cseke Attila tartott beszédet, amelyben hangsúlyozta: fontos megemlékezni azokról, akik a messzi távolban estek el. „Emlékezzünk azokra, akik a messzi távolban vesztették életüket a hazáért és nemzetért, hiszen amikor kézhez kapták a behívót, gondolkodás nélkül mentek, itthagyva a családot, hogy méltó őrzői legyenek nemzetünknek.” A beszédet követően koszorúztak az egyházak, az RMDSZ helyi, községi és megyei képviselői, illetve magánszemélyek is, a Hegyközcsatári Keresztyén Ifjak Együttese hazafias énekeket énekelt.

Hegyközi motorosok
A Hegyközi Napok keretében ötödik alkalommal tartottak terepmotoros bemutatót, mely verseny is volt egyben, hogy még jobban emeljék a színvonalat. Sok motoros és motorsportot kedvelő látogatott ki a Kismezőn kialakított pályára, hogy figyelemmel kísérhessék a versenyzők ügyességét. A regisztrációt követően minden résztvevő egy nyilatkozatot tett, amely szerint saját felelősségére indul a versenyen, majd baleset megelőzési és segélynyújtási tájékoztatást kaptak, csak ezután mutathatták meg rátermettségüket, levezetve a felgyülemlett adrenalint is. A helyi és környékbeli motorosok mellett itt voltak magyarországi kollégáik is. Az első, 2014-es bemutatót követően nyolcan elhatározták, hogy megalapítják a Persistent Enduro Team néven egyesületüket, név szerint Molnár József, Pótor Roland, Tóth Róbert, Nagy Róbert, Juhász Csaba, Borsi Péter, Kiss Imre és Tóth Zoltán, ők Csatár, Szalárd, Bihar, Kovácsi, vagyis a Hegyköz motorosai. A díjkiosztást követően került sor a színpadi előadásokra." 
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése