2016. január 14., csütörtök

Emlékműavatás és hálaadás Szentjánoson

Emlékműavatás és hálaadás Szentjánoson 
"Advent negyedik vasárnapján istentisztelettel és emlékműavatással emlékeztek a biharszentjánosi református templomban. A település 800 éves fennállását ünnepelték, emléket állítva elődeiknek, és hálát adva az Istennek, hogy megtartotta a falut és lakóit. "- írja a Bihari Napló.

Részlet a cikkből : 

"A délutáni, ünnepi istentiszteleten Mikló Ferenc református esperes hirdette az igét, Ézsaiás 48. részének 11. verse által. Prédikációjában arról beszélt, hogy amikor a nép számára bizonytalan volt a jövő, akkor jött ez az ige, hisz akkor kellett csak igazán Istenre bízni a jövendőt, az utódok sorsát. Számunkra pedig figyelmeztető ez, hisz modern világunk ellenére, még a tudomány se képes biztos jövőképet festeni, nem is beszélve az emberi naivitásunkat kihasználó jósokról. „Isten nem jósol, hanem készíti a jövőt!” – hangsúlyozta az esperes, éppen ezért a mi feladatunk nem más, minthogy erre az Istenre bízzuk nemcsak magunkat, hanem gyermekeinket, unokáinkat is. Ez az alkalom pedig kitűnő arra, hogy nemcsak a 800 évért, hanem a jövendőért is hálát adjunk, mert hinnünk kell, a költő szavaival élve, hogy „Még jőni kell, még jőni fog egy jobb kor”, s az ő ölelő karjai között sohasem vesződik el ez a település." 


"Az ünnepi alkalom egyik legszebb pillanata a kórus szolgálata volt, két verssel színesítve, majd kint, a templomkertben folytatódott az esemény. Bátori Géza polgármester és Mile Zsigmond gondnok leleplezték és megkoszorúzták a felállított emlékművet, Mikló Ferenc esperes pedig rövid szolgálatával zárta az eseményt. Ezután szeretetvendégségre hívtak minden jelenlévőt, gyülekezeti tagot és meghívott vendéget egyaránt."
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése