2016. április 28., csütörtök

RMDSZ-MPP paktumot írtak alá' Vége a harcnak?

RMDSZ-MPP paktumot írtak alá 
Forrás : erdon.ro

Elkeseredett bejegyzést írtam amikor olvastam azokat a hozzászólásokat, melyeket az egyik RMDSZ jelölt fotója alá írtak a Facebookon.Volt olyan vélemény, mely szerint nem kell komolyan venni a hozzászólásokat. Általában négyévenként jelentkeznek,mert szeretnék,ha komolyan vennék a véleményüket.A sárdobálás és vádaskodás nem mindig hatásos, sőt káros. Mikor lesz vége?-kérdeztem.A választ április végén kaptam meg. Örvendetes hír jelent meg,mely szerint : "RMDSZ-MPP paktumot írtak alá ". Idézet a cikkből : "Pásztor Sándor listavezető mutatta be őket röviden, kiemelve azt, hogy egy új koncepció mentén olyan „válogatottat” állított össze, mely az összefogás jegyében valamennyi szakterületet, szférát lefed. A széleskörű nyitásnak megfelelően egy megállapodást írt alá a Magyar Polgári Párt Bihar megyei vezetőjével, Hermeczi Tiborral, melynek értelmében a helyi és megyei önkormányzati választásokon együttműködik az RMDSZ és az MPP, és ez vonatkozik az elkövetkezendő négy évre is, a tanácsokban kifejtett munkára." Forrás : erdon.ro 

Feltettem egy kérdést : Vége a harcnak a két magyar párt között?A paktum szerint , IGEN.Elméletileg egymást kell támogatni,és segíteni. Nem vagyok tagja egyik pártnak sem.Személyesen nem érint.Fájó pont, hogy a szülőföldemen sározták,támadták egymást azok,akik eddig békésen egymás mellett éltek.A választásig gyakorlatilag nincs harc,sőt a következő négy évben sem.Ez érzékenyen fogja érinteni azokat,akik szenvedélyesen szeretik támadni és sározni másokat.Mit tehetnek?Új pártot alakíthatnak,és tovább támadhatják a magyar testvéreiket. Nevetségessé válhatnak,de ez már a jövő kérdése.

Milyen eredménye lesz a paktumnak?Előre nehéz véleményt mondani,de ha a magyarság nem lesz megosztva,akkor több magyar polgármestert és tanácsost választhatnak,mely nagyon fontos.Nem védem a magyar polgármestereket,és tanácsosokat,mert nem mindegyik képviselte jól a magyarság érdekeit.Ha ez a helyzet,le lehet váltani őket,és jobbakat lehet választani,ha van jobb.A Bihari Hegyközben sok jó magyar él,és ha béke van és összefogás,akkor nagyobb esélye van annak,hogy fejlődjenek a magyar települések.Pásztor István és Hermeczi Tibor megállapodott.Ezt a paktumot mindenki elfogadja és betartja? A következő több mint egy hónap választ adhat a kérdésre.Sok sikert kívánhatunk a jelölteknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése