2019. szeptember 22., vasárnap

Bosszantó a buszjáratok ritkasága - Ha a PNL nyer a választásokon jobb lesz a tömegközlekedésa Hegyközben?

 
Forrás : Bihari Napló 

"Az idei évtől kezdve sűrűsödtek meg a panaszok amiatt, hogy nagyon megritkultak a buszjáratok a hegyközi településekre. Ezt a problémát úgy lehetne orvosolni, ha Hegyközcsatár község belépne a Transregio közszállítási fejlesztési ügynökségbe." - irja Pap István a Bihari Naplóban. Tavasztól katasztrofális a tömegközlekedés a Hegyközben.Semmi előrelépésről nem lehet beszámolni.Jön az ősz és a tél,ez azt jelenti, nehezebb körülmények között kell várják a buszokat a hegyköziek.Mi lenne a megoldás? Csomortányi István az EMNP elnöke szerint az lehet a megoldás,ha a térség ADI Transregio közszállítási fejlesztési egyesülethez csatlakozna.Miért?


"A buszjárat kiindulási pontja Síter lenne, és a busz Tótteleken, Hegyközcsatáron, Hegyközpályin és Hegyközszáldobágyon át járna be Nagyváradra." 


Ki a hibás ezért a helyzetért?A megye vezetősége.Mi lenne a jó megoldás?Csomortányi István szerint : 


„Mivel a megyénél nagy valószínűség szerint elég nagy változások várhatók jövő tavasszal, ezért ha a megyei tanács most nem adja át, akkor a választások után ez így is, úgy is át fog kerülni Nagyváradhoz” – fogalmazott Csomortányi István azt jósolva ezzel, hogy jövőre a megyei önkormányzati választások után a Nemzeti Liberális Párt (PNL) fogja vezetni a megyét, és megszűnik a folyamatos háborús helyzet a megye és a megyeszékhely között." 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése