2013. július 23., kedd

Sitervölgy

Sitervölgy (románul Șușturogi) falu Bihar megyében, Romániában.Nagyváradtól 23 km-re, Hegyközcsatártól 8 km-re keletre található. Jelenleg Hegyközcsatár közigazgatási fennhatósága alá tartozik.
Környező települések: Északra Alsótótfalu (7 ill. 7,3- 5,9), észak-északkeletre Szalárdalmás (4,1), északkelet-keletre Borszeg (5,5- 5), északnyugatra Siter (4,6- 3,5).

Névváltozatok

1372: Surdula; 1489: possessio walachalis Seytherwelgh, Esytherwelg; 1625: Seiter Veölgy Valacorum, Seiterweolgi; 1692, 1800: Siter-Völgye; 1828: Siter-Völgye, Sustoros; 1851: Sitervölgye, Sustorozs; 1913: Sitervölgy;
Forrás : hu.wikipedia.org 

Hamarosan a biharihegykoz.5mp.eu

Kattintson Sitervölgy időjárásra '

Hegyközcsatár: aszfaltos úton Sítervölgyig 

A Hegyközcsatárhoz tartozó Sítervölgy falu évtizedekig álmodott arról, hogy egyszer aszfaltos út vezet majd a településre. Az álom most valóra vált, aszfaltos úton közlekedhetnek.
Rég volt alkalmam olyan boldog embereket látni egy vidéki településen, mint a napokban, amikor Vitályos Barnával, Hegyközcsatár polgármesterével a község egyik településre, Sítervölgyre látogattunk. Az öröm oka az volt, hogy aznap végeztek az építők a Hegyköztóttelek és Sítervölgy közötti országút aszfaltozásával, jobban mondva az aszfaltos út "elérte a falut".
Tovább : nagyvarad.ro

Tehát nem a hegyközcsatári Önkormányzat, és ezzel nem magamról szeretném a felelősséget elhárítani, amiért nem folytatódnak a munkálatok, tudni illik sajnos nem úgy sikerült ezzel a céggel a kollaborálás, ahogy azt mi szerettük volna. Utána jártam nem csak nálunk vannak ezek a problémák, de ígéretet kaptam arra is, hogy ebben az évben tavasztól elkezdik a munkát. Hegyköztótteleken elkezdődik a vízhálózat kiépítése, ezután következik Síter, majd Sítervölgy községünk román települése.
Forrás : groups.google.com 


Fotók Sitervölgyről

 
 
Térképen

Nagyobb térképre váltás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése