2015. szeptember 19., szombat

Faluról falura : Kalákák megyeszerte

 
"A múlt hónap utolsó napjaiban is számos Bihar megyei településen gyűltek össze a helybeliek, hogy a tavasszal indított Tulipán Kaláka mozgalom részeseiként csinosítsák lakókörnyezetüket." - írja a Biharország.


"Október 26-án, pénteken a Hegyközújlakért tenni akaró önkéntesek kalákát alkottak, hogy a temetőkápolna körüli területet szebbé tegyék. A munkálat első fázisában kerítést építettek a ravatalozó köré. A megvalósítást a helyi önkormányzat és RMDSZ-szervezet támogatta. Somogyi Lajos polgármester nemcsak a kétkezi munkából vette ki részét, hanem a csórékolbász húskeverékének elkészítését is elvállalta. Az munkálkodóknak Borsi Lóránt, a Tulipán Kaláka megyei koordinátora névre szóló emléklappal köszönte meg fáradozásukat." 
"Biharon szombaton, október 27-én másodjára szerveztek Tulipán Kalákát. A zömében gyerekekből álló csapat a játszótér kitakarítását vállalta. Összeszedték a szemetet és az elhullott leveleket, gesztenyéket. Nagy Gizella polgármester is velük tartott, jutalmul a szendvicsek és üdítők mellett a frissen sült fánk örvendeztette meg a szorgoskodókat."
Teljes cikk : biharmegye.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése