2015. november 13., péntek

Végső búcsú Lőrincz Lajostól

 
Elindult a gyászmenet, az első sorokban az egyházközség lelkipásztora, Csomay Árpád
Forrás : Bihari Napló

"Szerda délután végső búcsút vettek Lőrincz Lajostól, Bors község alpolgármesterétől, biharszentjánosi lakostól. Csomay Árpád református lelkipásztor búcsúztatta az elhunyt elöljárót." - olvasható Dérer Ferenc cikkében.


"Nagyon sokan jöttek el szerdán a biharszentjánosi református temető kápolnájához, hogy végső búcsút vegyenek Lőrincz Lajostól, Bors község alpolgármesterétől, a Biharszentjánosi Református Egyházközség főgondnokától. Családtagok, rokonok, barátok, ismerősök, közeli munkatársak, Bihar megyei községek polgármesterei, alpolgármesterei, megyei elöljárók. A gyászszertartás előtt Biharszentjános szülötte, Hajdú Géza színművész, Bors község díszpolgára egy Kosztolányi Dezső- verssel búcsúzott az elhunyttól. Búcsúbeszédet Csomay Árpád biharszentjánosi református lelkipásztor mondott. Elsősorban arra hívta fel a gyászoló gyülekezet figyelmét, hogy mily nagy veszteséget jelent Bors községnek, de szülőfalujának, Biharszentjánosnak is az, hogy ettől a rendkívüli adottságokkal megáldott embertől örök búcsút kell venni. „Van olyan élet, akire a Gazda sokat bíz. Több talentumot kapott. Nagyobb felelősséget. Ilyen ember volt Lőrincz Lajos. Az ilyen ember csillag. Utat mutat. Utat készít. Aztán elenyészik, de fénye tovább él”. 

60 évet kapott
A lelkész szólt az elhunyt életútjáról, arról, hogy Lőrincz Lajos „fénylett, világított a családban, mint szerető hitves, drága édesapa – a szentjánosi gyülekezetben mint presbiter, mint főgondnok. A szeretet embere volt ő, így lehet jellemezni. Hatvan évet kapott teremtő urától” – mondta többek között a lelkipásztor.

A temetőkápolnai gyászszertartás után a végtisztességet adó gyülekezet tagjai a sírhantjáig kísérték az elhunyt koporsóját, utolsó útjára. A temető nagy része megtelt tisztelőivel. Ők voltak azok, akik ily módon szerették volna kinyilvánítani őszinte részvétüket a gyászoló családnak, Biharszentjános egyik legnagyobb tiszteletben álló személyiségének. A sírhantját ellepték a kegyelet koszorúi és virágai"
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése