2017. június 30., péntek

Fehér Pegazus tanyasi lovastábor Kisszántón

feher 1 
"Vasárnapig tart a lovastábor a kisszántói Fehér Pegazus lovastanyán. A Kovács Melinda és férje, Kovács Sándor által bérelt tanyát elfoglalták a gyerekek. A tanyát tavaly augusztus óta bérlik a polgármesteri hivataltól." - írja Kovács Beáta Csilla a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"A táborban jelenleg huszonegy gyermek van. A szervezők elmondása szerint a felkelés kora reggel hat órakor történik, amit a gyerekek nem bánnak, hiszen van olyan, aki már öt órakor talpon van és játszik. A felkelést követi a reggeli torna, majd a gyerekek csoportokra osztva lovagolni mennek. Mindegyik csoport négy-öt fős. Amíg az egyik csoport lovagol, addig a többiek közösen játszanak, vagy éppen lovat fürdetnek, amit egyébként csak a gyermekek élveznek, a ló nem. Egy órakor tálalják az ebédet. Ebéd után következik a csendes pihenő, amit a legtöbben játszással, kevesebben pedig alvással töltenek. A délutáni programok napról-napra érdekesebbek. Elsőként egy patkoló kovácsmester látogatott el a táborba. A gyerekek tőle sok érdekes információt megtudhattak mind a lovakról, mind a kovácsmesterségről. Egy másik tábori napon a helyi íjásztársagás tartott egy bemutatót, tanítva a gyerekeket az íj használatára. A délutáni programok között még a birkanyírás, a számháborúzás, valamint az akadálypálya verseny is szerepel. A vacsora nyolc órakor van, majd ezután közös programként a tábortűz, az éneklés és gitározás van.
feher 3
Herman Ferenc, szervező elmondása szerint ennek a tábornak az a különlegessége az, hogy a gyerekek mindent maguk csinálnak: kiteszik az ételt maguknak, elmosogatnak maguk után, és kitakarítanak a szobáikban.
A táborba nagyváradi és a környékbeli falvak gyerekei jelentkeztek. Róluk hat felvigyázó gondoskodik, valamint két szakács készíti a mindennapi ételt. A tábor segítéségére van öt középiskolás diák is, akik a lovaglásnál segédkeznek.
feher 2
A lovak, amelyeken a gyerekek tanulnak Furioso North Star magyarországi tenyésztésű lovak. Ez a lófajta a katonaságnak gyors távok megtételére lett kitenyésztve. Kovács Sándor, a tanya vezetője elmondta, hogy erre a helyre szellemi és mozgássérült gyerekeket is visznek. A bérlők szeretnének megmaradni annál, hogy továbbra is az embereknek segítsenek és nem a lóversenyekkel, foglalkozzanak."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése