2014. április 6., vasárnap

A napokban egy újabb könyv jelent meg Hegyközcsatárról - Interjú Sztankovics Gyulával és Vitályos Barnával

Több éves kutatómunkának köszönhetően egy újabb könyv jelent meg ez év elején Hegyközcsatárról, amely ezúttal a község turisztikai helyzetének feltérképezését hivatott megteremteni, amely alapjai lehet a térség jövőbeni faluturizmusának. - olvasható a hegykozcsatar.lapunk.hu cikkében
 
   A könyv egyik szerzőjét Sztankovics Gyulát kérdeztük, aki egyben a több éves kutatómunka koordinátora is volt.
  


   - Miről szól a megjelent kiadvány?


   - A 2010-es években keresett meg Dincă Iulian és Grigore Vasile a Nagyváradi Egyetem földrajz, turizmus és sport karáról, ahol ők dolgoznak tanárként. Akkor határoztuk el, hogy feltárjuk a község minden olyan nevezetességét, ami jelentősen befolyásolni tudja az aktív turizmus kialakítását vidékünkön. A cél az volt, hogy mindezt kidolgozzuk és megírjuk könyv formájában is.

Teljes interjút olvashatja  a hegykozcsatar.lapunk.hu-n ' 


Köszönet jár Sztankovics Gyulának és a két szerzőnek,valamint azoknak az egyetemistának is akik sokat dolgoztak Hegyközcsatár és környékén.


Több, mint 40 egyetemista járta hónapokig Hegyközcsatár község falvait és egy nagyon komoly tanulmány készült el. Ennek az összes költségét az önkormányzat vállalta magára, amelyre pályázati úton kaptunk kisebb nagyobb támogatást. Maga a tanulmány jelentette az alapot a könyvhöz, amit külön köszönök Sztankovics Gyulának, aki koordinátor szerepet is vállalt ez ügyben. A könyv annyira részletes és komoly, hogy a magyar fordítás sokkal nehezebben működik, mint ahogyan gondolnánk, ennek ellenére  remélhetőleg ebben az évben ez is elkészül.- mondta Vitályos Barna, Hegyközcsatár polgármestere.

Sok sikert '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése