2015. június 13., szombat

Somogyi Lajos,Hegyközpályi volt polgármesterének a közleménye

Somogyi Lajos, Pályi felmentett polgármestere 
 Somogyi Lajos, Pályi felmentett polgármestere 

Somogyi Lajos, Hegyközpályi volt polgármestere,akit a prefektus leváltott,közleményben válaszolt,az őt ért vádakra.Megtudja változtatni a történteket?Nem,de meg lehet ismerni a véleményét. Lehet igaza van,lehet nincs.Átverték Somogyi Lajost?Nem hibás? A bíróság tévedett?Bárkinek lehet magánvéleménye,de a legnagyobb vesztese az ügynek ,a Hegyközpályi Polgármesteri Hivatala ...

Idézet a közleményből :

“Senkinek semmilyen kárt nem okoztunk és senkit nem csaptunk be”, mondta nyilatkozata elején Somogyi Lajos, amikor az ügy rövid összefoglalására kértük. Eszerint egy személy visszaigényelt egy bizonyos földterületet, melyet 10 ár különbséggel vissza is kapott, ami után kártérítést vett fel. Utóbbi területen voltak bizonyos épületek is. Az illető a visszakapott területeit eladta, az új tulajdonosok használták is azt 1995-től 2010-ig, amikor újra felmérették, beleméretve már a fentebb említett 10 árt is az épületek alatti területtel, majd jogerős bírósági határozatot kaptak tulajdonukról, melyben ugyancsak szerepelt az épületek alatti terület, de nem esett szó külön magukról az épületekről. Ezt úgy értelmezték az önkormányzatnál – utólag tekintve úgy tűnik, hibásan -, hogy az épületeket is megkapták. Ráadásul a pályi Polgármesteri Hivatalnál saját felelősségre nyilatkozatot is adtak a tulajdonosok arról, hogy az épületeket is birtokolják. A Nagyváradi Egyetem, mely az épületeket adminisztrálta, az elöljáróság által szerzett tudomást a “tulajdonosváltásról” és feljelentést tett a rendőrségen, majd bírósági ügy lett belőle.
Visszavont feljelentés
Somogyi Lajos hangsúlyozta: többször hívatták és meghallgatták őket az ügyben, melyet ők nem is vettek komolyan, hiszen jóhiszeműen adtak ki elismervényeket. Sőt, időközben a szóban forgó földről és épületekről az azt betelekkönyveztető lemondott, továbbá a Polgármesteri Hivatal és a Nagyváradi Egyetem aláírt egy nyilatkozatot, hogy egyik félnek sincs semmilyen követelése a másikkal szemben, utóbbi feljelentését is visszavonta. Ennek ellenére az ügy tovább gyűrűzött és megszületett az ítélet, aminek következtében a prefektus a közigazgatási törvény vonatkozó rendelkezéseire hivatkozva megszüntette a polgármester mandátumát. Somogyi Lajos kifejtette: a nyomozás egy szakaszában sem fogalmazódott meg a gyanú sem, hogy valakit kár ért volna, vagy valakinek haszna származott volna a történtekből. Hozzátette, hogy nem csak őt érinti mindez, a hivatal meg kell váljon jegyzőjétől, urbanisztikusától, egy földügyi- és egy gazdasági szakértőjétől is, akik ellen ugyancsak hasonló bírósági határozat született. Nem lesz tehát könnyű helyzetben Szebeni Sándor alpolgármester, aki átveszi a község vezetését."

Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése