2015. június 13., szombat

Szebeni Sándor,Hegyközpályi harmadik polgármestere

 
Szebeni Sándor,Hegyközpályi alpolgármester.Fotó : Tóth Zsigmond.Forrás : hegykozcsatar.lapunk.hu

Futótűzként terjedt el a Bihari Hegyközben,Somogyi Lajos leváltása Hegyközpályi polgármesteri székből.A prefektus alkalmazta a törvényt,melynek értelmében leváltotta Somogyi Lajost,helyébe Szebeni Sándor alpolgármestert nevezte ki.Sokan sajnálják Somogyi Lajos leváltását,mások nem.Bármi legyen, a lényeg , Szebeni Sándor lett a polgármester.Nem lesz könnyű dolga,mert javában folyik a Hegyközpályi Községi Napok szervezése.Nem is beszélve a többi tervek megvalósításáról.Még egy év sincsen a következő helyhatósági választásokig.Vajon a község (Hegyközpályi,Hegyközszáldobágy, Hegyközújlak) lakói támogatni fogják az új ,kinevezett polgármestert ? Reméljük,igen.

Szebeni Sándor sorrendben Hegyközpályi harmadik polgármestere.Az első , Papp György volt,majd Somogyi Lajos követte a polgármesteri tisztségben.Szebeni Sándor sok évig tanácsos volt,majd 2012-től lett alpolgármester.Hegyközpályi Polgármesteri Hivatal hivatalos oldalán olvasható Szebeni Sándorról,hogy Hegyközszáldobágyon lakik,magyar nemzetiségű román állampolgár,nős és két gyermeke van.Hegyközpályi Paleu Facebook oldalon sok fotót láthatunk róla ,mert sok helyi eseményen vett részt.Tallózunk néhány cikkben,mert képet tudunk alkotni Szebeni Sándorról,akinek sok sikert kívánhatunk a kinevezése alkalmával.

2015 elején jelent meg egy cikk Hegyközszáldobágyról Hársákfalva a város vonzásában címmel a Biharország hasábján.Idézet a cikkből : "A száldobágyi illetőségű Szebeni Sándor 2012 óta Hegyközpályi alpolgármestere, korábban több mandátumon át tagja volt a helyi tanácsnak. Elmondta, hogy a fiatalok általában Váradon dolgoznak, de vannak még gazdák – ha kevesen is –, akik maguk művelik meg a földjüket. Sokan termesztenek virágot, és a nagyváradi piacokon maguk értékesítik vagy nagyban eladják. Valamikor gondok voltak a föld tulajdonjogának tisztázásával, mára ezt 90 százalékban megoldották." 












Teljes cikk : biharmegye.ro 

 szenzacios 
"Szebeni Sándor alpolgármester magyarázta el, mi is történt. Nincs szó semmiféle szenzációról. Egy érdekessége van a történetnek, mégpedig az, hogy amikor tavaly ősszel leengedték a vizet, az nem telt vissza, mert azóta ugye nem volt bőséges csapadék. Megkérdeztük, milyen károk származhatnak abból, ha továbbra sem lesz teljesen víz a tóban. Az alpolgármester elmondta, minden évben hagynak elegendő vízmennyiséget a gátnál, hogy az élőlények – halak, békák stb. – életben maradjanak. Tehát nem kell félni attól, hogy kipusztulnak. Mivel a tónál étterem, illetve panzió is működik, megkérdeztük Szebeni Sándortól azt is, hogy a hegyközi idegenforgalomra milyen hatással van a nem túl szép látványt nyújtó tó. Határozottan állította, ebben a vonatkozásban sincs semmilyen negatív következménye."
Teljes cikk : reggeliujsag.ro

Szüreti mulatság Hegyközszáldobágyon 
Szüreti mulatság Hegyközszáldobágyon.Fotó : Tóth Zsigmond.Forrás : hegykozcsatari.lapunk.hu

"Szebeni Sándor alpolgármester, Kohelka Róbert helyi tanácsos, a helyi RMDSZ vezetősége és tagjai, akik a szüreti mulatság fővédnökei és szponzorai, de nemcsak, hanem aktívan részt vettek a rendezvény megszervezésében, lebonyolításában a résztvevők ellátásában, megelégedéssel fogadták és nézték végig a néptánccsoport műsorát."

 
Szüreti mulatság volt a Bihar megyei Hegyközszáldobágyon.Forrás:erdely.ma/erdon.ro

"A délelőtti templomi szertartáson – kellemes meglepetésként – jelen volt Somogyi Lajos Hegyközpályi község polgármestere és Szebeni Sándor alpolgármester (Száldobágy közigazgatásilag Pályihoz tartozik), akik nemcsak az utolsó próbákra, de az istentiszteletre is elkísérték a fiatalokat. " 
"Az esti mulatságon a színpadról Somogyi Lajos polgármester és Szebeni Sándor alpolgármester is köszöntötte a rendezvény résztvevőit."
Teljes cikk : erdely.ma  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése