2018. július 3., kedd

Felhőtlen szórakozás a Hegyközpályi Községi Napokon

A helyi gyerekek, mint a Royal Team együttes „háttértáncosai” 
A helyi gyerekek, mint a Royal Team együttes „háttértáncosai”

"A Hegyközpályi Községi Napok vasárnapját a délutáni kellemes időjárás mellett a sok tánc, zene és szórakozás jellemezte. Ezzel elérték céljukat a szervezők, mindenki jól szórakozhatott, többek között fellépett az Irigy Hónaljmirigy egyik formációja." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban. Teljes cikk :

"A XIV. Hegyközpályi Községi Napok vasárnap kora délutáni programja a hegyközpályi óvodások, és kisiskolások műsoraival kezdődött, akik szép, jellegzetesen helyi népviseletben vonultak fel a színpadra. Felkészítőik ez alkalommal is Imre Julianna óvónő és Tóth Olga tanítónők voltak. A színpad környékén nagy volt az izgalom, alig várták a pillanatot, amikor gyerekeikkel bemutathatják a több hetes előkészület után erre az alkalomra készült színes műsorukat. Vasárnap délutánra megérkezett a magyarországi Hosszúpályi testvértelepülés küldöttsége is Berényi András polgármester vezetésével, akik maguk is hozzájárultak a falunap műsorához, hiszen magukkal hozták kitűnő menettáncos csoportjukat. A táncosokat egy népdal összeállítás követte Ráppert Edwárd előadásában, aki a Nagyváradi Művészeti Líceum diákja, míg Monica Blagatól latinos slágereket hallhattuk, ez stílusváltás volt, hiszen a tavalyi falunapokon a művésznő román népdalcsokrot énekelt. Az est egyik sztárvendége a 2008 őszén alakult szatmárnémeti Royal Team volt, őket sokat lehet látni a magyarországi zenecsatornákon. A zenekar már többször fellépett a környéken, legutóbb Hegyközcsatárban szórakoztatták a közönséget, most is sok rajongó énekelte velük ismert slágereiket. A következő fellépő a Vajdaságból származó énekesnő, Dér Heni volt, akit a Megasztár első szériájában ismerhettünk meg. Kilenc év után döntött úgy, hogy otthagyja a Sugarloaf zenekart és szólóénekesi karrierbe kezdett. Ez és a stílusváltás is bejött neki, amiről Pályiban meg is győződhettünk. 

Jó hangulat
Az Irigy Hónaljmirigy hiányosan, csak négy tagjával lépett fel ez alkalommal, de sajátos zenés-humoros paródiájukkal így is jó hangulatot teremtettek a több ezresre duzzadt közönség körében. Nem maradhatott ki a parodizálásból a véresegyházi (eredetileg veresegyházi) asszonykórus, Győzike, Bódi Guszti, de Jolly és a Kis Grófo közös dalának feldolgozott változatát is hallhattuk sok egyéb paródia között. Mivel a koncert egy romániai kis község falunapján hangzott el, nem hagyhatták ki műsorukból a román popzene egyik együttesének, az Ozonnak megmagyarosított slágerét a Numerakirályt, amellyel zárták koncertjüket a hallgatóság bánatára, annak ellenére, hogy már szemerkélt az eső és hatalmas viharfelhők tornyosultak a színhely felett. Elmondhatjuk, hogy a 14. Hegyközpályi Községi Napok is jól sikerült, köszönet a szponzoroknak és mindenkinek, aki bármiben segített. Mint minden más alkalommal, idén is tűzijátékkal ért véget a rendezvény. Köszönet a média támogatásért a Bihari Naplónak." 

Forrás : biharinaplo.ro 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése