2018. július 3., kedd

Hegyközpályi Községi Napok XIV. alkalommal

A kispályás futballmérkÅ‘zés három csapata a díjátadáson 
A kispályás futballmérkőzés három csapata a díjátadáson

"A tizennegyedik születésnapját ünneplő Hegyközpályi Községi Napok szombati programjai a futballpályán kialakított színpadon, hivatalos megnyitóval kezdődtek, majd zenével, tánccal és kitűnő szórakozással folytatódtak, a késő éjszakába nyúlóan." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.Teljes cikk: 

"Szombaton, 2018. június 30-án a délutáni órákban a hivatalos megnyitóval kezdődtek meg a 14. Hegyközpályi Községi Napok. Szebeni Sándor, Hegyközpályi község megbízott polgármestere köszöntötte a jelenlévőket és a meghívott vendégeket, majd Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei elnöke szólt az ilyen, és hasonló rendezvények fontosságáról, közösségépítő jellegéről, jó szórakozást kívánva a jelenlévőknek. A megnyitóval párhuzamosan kispályás futballmérkőzés zajlott három csapat részvételével. A barátságos mérkőzések alatt sok gól született, majd a helyezésekért járó díjakat Somogyi Lajos, Hegyközpályi község RMDSZ-elnöke adta át. Az első díjat Szentjobb, a másodikat Hegyközpályi 1., a harmadikat pedig Hegyközpályi 2. csapata kapta meg.

Színpadi előadások
A színpadi előadások következtek, amelyet elsőként a hegyközújlaki és hegyközszáldobágyi óvodások, illetve iskolások vettek birtokukba. A programokat sokan, szülők, nagyszülők, barátok, rokonok, helyből és a környező településekről érkezettek követték figyelemmel a futballpályán, ahol már a tavaly is megrendezésre került a község egyik legrangosabb kulturális eseménye. A hegyközújlaki gyerekeket Szilágyi Mónika óvónő és Halász Ilona tanítónő készítette fel, míg a száldobágyi gyerekeket Sánta Salomé tanítónő és Deák Szebeni Gyöngyi óvónő, akik izgatottan várták a pillanatot, amikor „csemetéikkel” bemutathatják a több hetes előkészületek, próbák gyümölcsét. A hegyközújlaki iskolások egy katicatáncot és tornatermi táncot mutattak be, míg az ovisok népi gyermekjátékokkal örvendeztették meg a jelenlévőket. A hegyközszáldobágyi gyerekek népi játékokat és mesejátékot hoztak a falunapi rendezvényre, szépen felöltözve a település népviseleti ruháiba. Szülők, rokonok figyelték a produkciókat: ők talán még jobban izgultak, mint a gyerkőcök, ám a jól sikerült fellépésnek mindenki örült. Két fiatal tehetség, Ghib Denisa és Ghib Lorena román népdalcsokrot adtak elő, őket a fiatal Blaga Octavian követte, aki már több alkalommal lépett fel román népdalcsokorral a községi rendezvényeken: ez alkalommal is látszott, hogy otthonosan érzi magát. A Sándor Lilla által irányított biharpüspöki Passion Dance tánccsapat kis és nagycsoportosai latin táncokkal mutatkoztak be. Remek produkciót láthattunk, a gyerekek valósággal tündököltek – méltán érdemeltek tapsot a közönségtől, mind a táncosok, mind a felkészítőjük. 
A következőkben elsőként Bódi Mátyástól komolyzenét hallhattunk zongorán, míg Petrucz Esztertől fuvolán. Erős Noémi, Buzási Patrik, Turzó Adrienn és Porsztner Abigél pop, könnyűzenei és vidéki sanzonokat adtak elő nagy sikerrel, ők mindnyájan a Nagyváradi Művészeti Líceum fiatal tehetségei. Nem volt meglepetés a következő előadó, az Euphoria Music Band, amely tulajdonképpen egy partyzenekar, frontemberük az egykori AmazonÁsz alapítója, a paptamási Farkas Zoltán.

Esti műsorprogram
A szombat esti műsorprogram igazi zenei csemegét kínált a már több ezresre duzzadt közönségnek, hiszen ismert előadóművészek következtek az anyaországból. Elsőként Lolával, majd Danics Dórával, az X-Faktor című televíziós tehetségkutató műsor negyedik évadának győztesével énekelhette az ismert slágereket a hegyközpályi színpad előtt összegyűlt közönség. Az eredeti műsorterv szerint Mohamed Fatimának is fel kellett volna lépnie, de sajnálatos módon erős tüdőgyulladása miatt le kellett mondja a pályi szereplést. A szombat esti programot hajnalig tartó szabadtéri diszkóval zárták a szervezők."

Forrás : biharinaplo.ro 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése