2017. augusztus 2., szerda

Borson lépett fel a Piramis és a Honeybeast

borson 1 
"A hétvégén tartották meg a huszadik, jubileumi Bors Községi Napokat a borsi futballpályán. Idén, a szombati nap bőven tartogatott meglepetést a közönségnek a délutáni megnyitót követően." - írja Vincze-Nagy Anikó a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"A falunapokat Bors község polgármestere Bátori Géza nyitotta meg, a megnyitón elhangzott, hogy milyen büszkék arra, hogy Borson nagy figyelmet szentelnek a gyerekeik testi fejlődésének, ezt mutatja az, hogy a faluban néptánc oktatás zajlik, valamint sport csapatok vannak, fedett focipálya és edzőterem, amit a falubeliek ingyenesen vehetnek igénybe.
A felállított nagyszínpadon először a táncé és a kicsiké volt a főszerep, az első fellépők a kis mazsorettek, vagyis a Margaréta Majorett csoport volt, akik gimnasztikus gyakorlatokkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Őket követte a Nagyváradi Ifjúsági Komolyzenekar, akik klasszikus és modernebb dalok fúvós feldolgozását mutatták be. A komolyzene után, egy „komoly tánccsapat” lépett színpadra, a biharpüspöki Passion Dance tánccsoport apróságai szórakoztatták a részvevőket. Végül a borsi fiatalok és megmutatták néptánc tudásukat, a Galagonya néptánc csapat képviseletében. Utánuk a szentjánosi néptánc csapat a Szentjánosbogár is színpadra lépett.
Kupás Tibor, Fürtös Izabella, Bajgyik Baranyi Emma, Gagyi Annamária, Pápa Gyula, Varga Eliza Lenke, Bihari Ibolya, Bátori Géza
Kupás Tibor, Fürtös Izabella, Bajgyik Baranyi Emma, Gagyi Annamária, Pápa Gyula, Varga Eliza Lenke, Bihari Ibolya, Bátori Géza

A tánc után a zene vette át a szerepet a színpadon, négy helybeli fiatal énekes, Köszörűs Sára, Vass Timi, Buzási Patrik valamint Barta Bernadett, mutatta be énektudását. Több népszerű dal feldolgozását hallhatta tőlük a közönség. A fiatal énekesek után jött a falunapok meglepetés-programja, vagyis az, hogy mivel a huszadik borsi nap volt a hétvégén, húsz gyerek, húsz héliumos lufit engedett a levegőbe egy telefonszámmal ellátott cetlivel. Ezeket a lufikat érdemes vadászni, mert aki megtalálja a lufit és huszadik telefonálóként felhívja a rajta található telefonszámot, az ajándékba részesül a Borsi Polgármesteri Hivatal jóvoltából. A lufik a magasba szálltak, de itt még nem volt vége a meglepetéseknek, amíg a Piramis zenekar készült az esti koncertre, a borsi polgármester kiosztott öt Bors Községért díjat valamint két díszpolgárt is választott. Bors Községért kitüntetésben részesült Varga Eliza Lenke, eddig elért kiemelkedő sportteljesítményéért, Gagyi Annamária és Fürtös Izabella tanítónők, Kupás Tibor kultúrfelelős és kántor, valamint Bajgyik Baranyi Emma, aki sokat tesz a faluközösségért. A két díszpolgár Bihari Ibolya és Pápa Gyula lett.
Az est főattrakciója a Piramis magyarországi együttes volt, akik a kezdeti nehéz indulás után is nagy sikernek örvendtek. Technikat gondok adódtak, de ezeket szerencsére sikerült elhárítani. A koncert már rendben zajlott, végre felcsendültek az ismert Piramis slágerek, a Szállj fel magasra, a Ha volna két életem. A szombati napot egy helybéli lemezlovas zárta le egy fergeteges szabadtéri diszkóval. A vasárnapi nap részleteiről következő lapszámunkban olvashatnak."
Forrás : reggeliujsag.ro

Tánc és zene a Borsi Községi Napokon

"Vasárnap zárult a Borsi Községi Napok jubileumi programsorozata. A műsorszámokat az 1991-es évben megalakult Matyi Műhely Bábszínház (M. M. Pódium) tagjai kezdték el, egy gyerekeknek összeállított műsort adtak elő, amit a kicsik előszeretettel fogadtak. Több gyermek is énekelte a dalokat a fellépőkkel, Verestói Mária énekesnővel és Kádas Ferenc bábossal. Ezek után egy különleges vendég érkezett, Cripto bűvész, Béres Balázs személyében. A bűvésztrükköket Cripto nem csak bemutatta és elkápráztatta a közönséget, hanem meg is tanította őket." - írja K. B. Cs. a Reggeli Újságban.Teljes cikk :

tanc 1
"A bűvésztrükköket követően a nagyváradi Sunshine táncegyüttes lépett fel. A táncegyüttes 2007-ben alakult Szabó Tímea vezetésével. Eddig 18 első helyezést értek el különböző versenyeken. A koreográfiákban voltak balett, illetve akrobatikus elemek is. A táncosok nem csak csapatban, de egyénileg is megmutathatták tudásukat. Elsőként a kisebb korosztály táncolt, majd az egyéni táncok után a nagyobbak is bemutatkoztak.
A következő fellépők a már jól ismert, székelyhídi Tini Dance Center táncosai voltak. A szervezők elmondása szerint a 22 éves tánccsapat állandó fellépői a Borsi Községi Napoknak. A Tini Dance Centerhez ismét csatlakoztak a bihari B-Like táncosai is. A csapat a műsor egy szintjén kettéoszlott: fiúkra és lányokra. Oláh Katalin koreográfus arra kérte a közönséget, hogy döntsék el ők kik a jobb táncosok, a fiúk vagy a lányok. A táncpárbajt a fiúk kezdték, majd a lányok folytatták. A közönség tapssal döntötte el, melyik csapat a nyertes. Borson a fiúk voltak a győztesek, így már csak egy ponttal vannak lemaradva a lányoktól, akiknek az idén már 30 pontot gyűjtöttek össze a különböző fellépéseken. A Tini Dance Center egy különleges koreográfiával zárta a műsorszámát, egy szambával. Utánuk a nagyváradi Euphoria Music Band következett. Ők egyaránt retró és modern zenét is hoztak. Énekeltek Neoton Familia, Ocho Macho, Pápai Joci dalokat is, de az est meglepetése tőlük a spanyol Despasito dal volt, amelyet az emberek többsége jól ismer.
tanc 3
Az est sztárvendége előtt a marosvásárhelyi Polifon rock banda lépett fel. A banda elmondása szerint ők 1985-től zenélnek együtt kisebb-nagyobb szünetekkel. Klasszikus rock zenét játszottak és saját dalaikat adták elő. A banda négy tagból áll: egy basszusgitáros, egy szólógitáros, egy dobos, illetve egy énekes. Az est sztárfellépője a magyarországi aranylemezes Honeybeast pop-rock banda volt. Amíg a banda a hangszereit felpakolta a színpadra, a színpad előtt fellépett még a Margaréta Majorett-csoport, valamint egy szentjánosi csapat zumbát is bemutatott a megjelenteknek. A Honeybeast közel negyvenöt percen keresztül hangolta be hangszereit, így többen türelmetlenek lettek, mivel a tíz órai kezdés helyet háromnegyed órás késéssel kezdték meg a koncertet.. A banda elsőként ismert számait énekelte, majd váltottak a kevésbe ismert dalaikra, végül a koncert végére újból ismert számaikat adták elő. A közönségnek annyira tetszett a koncert, hogy visszatapsolták a sztárvendégeket, akik újabb két számot énekeltek el, amit természetesen az egész közönség velük együtt énekelt.
tanc 2
Az est folyamán Bíró Rozália, parlamenti képviselő is megjelent a színpadon és elmondta, hogy „egy ilyen rendezvény megszervezése nem könnyű feladat, de ezt a borsi község polgármestere és segítői jól megoldották. Köszönjük meg, hogy ma így együtt lehetünk ezen a szép vasárnap estén.”
Bátori Géza, borsi polgármester is felszólalt. Ő Bíró Rozáliához intézte szavait. „Mi is szeretnénk megköszönni az ön segítségét a község nevében, hiszen önök nélkül ez nem jöhetett volna létre.”– mondta a polgármester. Majd jó szórakozást kívánt az est további részére.

A Borsi Községi Napokat éjfélkor tűzijátékkal zárták, majd egy helybéli fiatal lemezlovas szórakoztatta a még akkor kint lévő embereket."
Forrás : reggeliujsag.ro

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése