2017. augusztus 6., vasárnap

Vakációs bibliahét, avagy Dániel hűséges társai

Vasárnap az istentisztelet keretén belül mutatták be a jelen lévő gyerekeknek az elmúlt héten tanultakat 
Vasárnap az istentisztelet keretén belül mutatták be a jelen lévő gyerekeknek az elmúlt héten tanultakat

"Az elmúlt időszakban vakációs Bibliahét volt Hegyközcsatárban a Nagy Géza Református gyülekezeti házban. Az idei hét témája a hűség volt, melyet Dániel és társainak történetén keresztül ismerhettek meg a gyerekek. A program a Hű ha… címet kapta." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.Teljes cikk :

"A Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány (KOEN) 2017-es Vakációs Bibliahét programját a felvidéki munkacsoport készítette. A Szentírásból sok mindenkinek az életén keresztül lett volna lehetőség az Istenhez való hűségről bizonyságot tenni, de Dániel könyve csaknem teljes egészében az Úrhoz való hűségről szól, ezért Dánielnek és barátainak a történetén keresztül mutatnak rá a bibliahét öt napja során az Istenhez való hűség fontosságára. A program a Hű ha… címet kapta, s a napok feldolgozásánál is utalva van a címre, illetve a napi üzenetekben is megjelenik. A bibliahét programjának tényleges bemutatója során gyakorlatilag öt napjának témafeldolgozása került bemutatásra, beleértve a felvezető kerettörténet eljátszását, a bibliai történetek gyerekközpontú feldolgozását, vagy az aranymondások tanításának módszerét, de a bibliai történetekhez és napi üzenetekhez kapcsolódó különböző kézműves foglalkozások elkészítéséről is hallhattak a jelenlévők. A Vakációs Bibliahét programjának mindenkor fontos része az éneklés, amelyről Miklós Spurigán Zoltán kántor gondoskodott, így a programhoz írt főének mellett az ajánlott énekeket is volt lehetőség hallani, illetve megtanulni. A keresztyén identitás mellett a magyar identitás erősítését szerette volna a felvidéki munkacsoport erősíteni a program grafikájának és kerettörténetének magyaros motívumaival, a népdalzsoltárokkal, vagy a népi játékgyűjteménnyel, amely ugyancsak része a programnak.

Segítettek az ifjak
Miklós Csaba Péter lelkipásztor, Miklós Spurigán Zoltán kántornak nagy segítségükre voltak az ifjak, Mészáros Eszter, Mészáros Panna, Oltean Marius, Kozák Brigitta, és Tóth Dominik, akik mindennap felkészültek az adott nap témaköréből, játszottak, énekeltek, gitároztak, kézműves foglakozást tartottak, míg a nőszövetség tagjai, nagymamák, szülők Miklós Adél tiszteletes asszonynak segítettek a finom uzsonna elkészítésében. Miklós Csaba Péter lelkipásztor egy igével és egy imával indította a napot, kérve Isten áldását ezekre az alkalmakra. Majd kezdetét vette a foglalkozás, ahol jeleneteket láthattak Bogáncs és Boróka életéből, majd ehhez kapcsolódva minden nap egy Dánielről szóló bibliai történettel ismerkedtek meg. Minden napnak volt egy aranymondása és sok éneket is tanultak a jelenlévők. A hét folyamán elsajátítottakat vasárnap az istentisztelet keretén belül mutatták be a templomban."
<p>A gyerekek jeleneteket láthattak Bogáncs és Boróka életéből</p><p>A szerző felvételei</p><p /> 
Forrás : biharinaplo.ro

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése