2017. augusztus 6., vasárnap

Eladták a Bihari Naplót és az erdon.ro-t

Heinrich Pecina. Fotó: orf.at 
Heinrich Pecina. Fotó: orf.at 


"A Népszabadságot bezáró osztrák üzletember, Heinrich Pecina cége vásárolta meg a Bihar megyei napilapot és portált." - írja Sipos Zoltán az Erdély Átlátszóban.Majd ezt írja : "Erdélyi magyar vonatkozása is van annak a hírnek, miszerint július végén a Heinrich Pecinához köthető Media Development Management Kft. megvásárolta a Russmedia Kft. kelet-magyarországi megyei napilapjait, a Hajdú-bihari Naplót, az Észak-Magyarországot és a Kelet-Magyarországot. A Russmedia ugyanis egy füst alatt az egyik romániai érdekeltségét, a Russmedia Newspaper SRL-t is eladta.

A Russmedia Newspaper SRL eladásának tényét Fodor István, a Russmedia Kft. ügyvezető igazgatója erősítette meg az Átlátszó Erdély kérdésére.
„Ez a cég adja ki adja ki valamennyi romániai nyomtatott lapunkat és üzemelteti az ezekhez kapcsolódó hírportálokat” – tájékoztatott Fodor.

Kicsoda Heinrich Pecina?

A Russmedia SRL-t megvásároló ciprusi cég, a Media Development Management Kft. Heinrich Pecina osztrák üzletemberhez köthető, aki korábban több kétes üzletben is részt vett. Pecina azzal vált Magyarországon ismertté, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. tulajdonosaként 2016 októberében bezáratta a Népszabadságot, majd az így „lefejezett” lapcsaládot eladta a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opimus Pressnek.
A Media Development Management Kft. legújabb akvizícióját, a Russmedia portfóliójába tartozó lapok megvásárlását a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és az MKB finanszírozta – írja a hvg.hu. Az MKB-ban részesedése van Mészáros Lőrincnek."
Teljes cikk :  erdely.atlatszo.hu  
 
U.I. 
Reméljük a Bihari Napló megőrzi az eddigi profilját,és továbbra olvashatunk helyi,illetve megyei híreket,cikkeket és tudósításokat '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése