2017. augusztus 21., hétfő

Ifjúsági zarándoklat Siteren át

A zarándoklat résztvevői Szent László útját követve Siteren is áthaladtak 
A zarándoklat résztvevői Szent László útját követve Siteren is áthaladtak.

"Siteren is áthaladt a görögkatolikus egyház által szervezett ifjúsági zarándoklat. A példaértékű, lélekemelő gyalogos búcsújárásnak részese lehetett a Mosoly Kommandó csapata is." - írja Szabó Kinga a Bihari Naplóban.Teljes cikk :

"A Hajdúdorogi Főegyházmegye idén is megszervezte ifjúsági zarándoklatát Máriapócsra. A zarándoklat résztvevői Szent László útját követve Siteren is áthaladtak. A Mosoly Kommandó csapata számára közeledett a nagy nap, amikor is vendégül láthattuk a több száz elszánt fiatalból álló zarándokcsoportot. Augusztus hetedikén délután lelkes csapatunk tagjaival összegyűltünk és nekiláttunk a hájas pogácsák elkészítésének, amellyel másnap vendégül láttuk a Siteren áthaladó zarándokokat. A hagyományos módon készült, kemencében sült aranyló pogácsák készítése éjszakába nyúló program volt számunkra. Másnap már a kora reggeli órákban Siter központjában, a Mosoly Kommandó bázisán nagy volt a sürgés-forgás. Kicsik és nagyok egyaránt közösen munkálkodtunk azért, hogy a fáradt zarándokokat vendégül láthassuk, hogy ezáltal mosolyt csaljunk az arcukra!
Örök élmény marad
A kora délutáni órákban Siter határában feltűntek a lelki megtisztulásra vágyó fiatalok, akiknek Mária éneke törte meg a falu csöndjét. Az útjuk során megfáradt zarándokokat kezeink által készített pogácsával és behűtött vízzel kínáltuk, melyet nagy örömmel és hálával fogadtak.
Rövidke pihenő után felkerekedtek és folytatták zarándokútjukat a cél felé és a következő megállóig, amely 7 kilométernyi távolságra volt, és ahova csapatunk is elkísérte őket. Hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk a példaértékű ifjúsági gyalogos zarándoklaton, amely mindannyiunknak egy örök élmény marad! Köszönjük szépen, csodálatos, lélekemelő élmény volt!"
<p>Kemencében sült hájas pogácsával fogadták Siterben az itt áthaladó zarándokokat</p><p /> 
Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése