2017. szeptember 16., szombat

Síteri mézfesztivál – jótékonysági céllal

A felajánlott méz termékeknek egy része 
A felajánlott méz termékeknek egy része

"Példaértékű Böjte Csaba atya munkássága, ezért szeretnének egy parányi segítséget nyújtani a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Gálospetri – Szentháromság Gyermekvédelmi Központ, illetve a Nagyváradi – Szent Angéla Gyermekvédelmi Központ részére." - írja Szabó Kinga, a Mosoly Kommandó parancsnoka a Bihari Naplóban.Teljes cikk: 

Ezzel a Mosoly Kommandó csapata egy újabb hagyományteremtő rendezvényen van túl amely során közel 50 gyereknek szerzett örömöt.

Célunk az volt, hogy az anyagi támogatás mellett egy élményekben gazdag napot szerezzünk a gyerekotthonok lakóinak, ezért őket is meghívtuk, hogy együtt élhessük a jótékonykodás örömét. A rendezvényt megelőző héten már nagy volt a sürgés forgás a helyszínen, a VIDIFISZ és a Mosoly Kommandó felnőtt tagjai illetve az önkéntesek kaláka munkát végeztek, melynek keretén belül takarítottak, betonoztak, megszépítették a növényzetet, kaput és kerítést festettek. A kaláka munka végeztével csapatunk tagjai és segítőik felállították a rendezvény sátrat és a színpadot amely a rendezvény helyszínéül szolgált.
 
Eljött a nagy nap

Augusztus 26-án már a reggeli órákban az utolsó simításokat végeztük annak érdekében, hogy egy pompás helyszín várja a rendezvényre látogató vendégeket és az otthonok kicsiny lakóit. A délelőtti órákban személygépkocsikkal indultunk el a gyerekekért és felvigyázóikért. Dél körül már meg is érkeztek az izgatott gyerekek akiket az üstökben készülő ínycsiklandozó ételek illetve az asztalon sorakozó sütemények elragadó illata és látványa fogadott. Az első pillanatokban megilletődött gyerekek egyre inkább kezdték felfedezni a helyszínt és új barátok keresésére eredtek. 14 óra magasságában kezdetét vette az első alkalommal megrendezett Síteri mézfesztivál ahol a műsorvezető Juhász Csaba köszöntötte a résztvevőket és ismertette a napi programot. Ezután következett a Hegyköztóttelek plébánosa Kruzslitz Imre atya, aki egy rövid áhítat keretén belül hívta fel a figyelmet a jótékonykodás és az összetartozás fontosságára. Az áhítatot követően Borsi Imre Lóránt megyei ügyvezető alelnök szólt a jelenlévőkhöz aki szintén az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. A megnyitót követően színpadra lépett az első fellépő aki nem volt más mint a Magyarországról érkezett várva várt Szabó Balázs-gospel zenész. A magyarországi, kortárs gospel zenei élet egyik legjelesebb és legkedveltebb képviselője Szabó Balázs, aki 2010-ben kezdett önálló produkcióba. Kiváló előadásmódja, kisugárzása és a vidám dalai hamar a színpad elé csalogatták az egyre nagyobb számban érkező kicsiket és nagyokat egyaránt. Szabó Balázs előadását a lendület, a jókedv, vidámság, a tánc és a megható pillanatok egyaránt jól jellemzik. Zeneiségét a pop, a funky és a gospel ötvözete adja. Örömzenéit hatalmas tapsvihar fogadta, a lelkes közönség pedig alig akarta elengedni a csupaszív énekest aki átadta a Magyarországi Baptista Szeretetszolgálat adományát a gyerekeknek. Ami még lényeges, hogy az adakozni vágyókat a színpad előtt elhelyezett urna várta, amelybe elhelyezhették adományaikat. A nap végére igazán szép összeg gyűlt össze, a szervezők nagy örömére. A teljes bevételt ott helyben átadtuk a két otthon képviselőinek. Ezenkivül ajándékcsomagokat, édességfelajánlásokat is is kaptak a gyerekek, amiket kiossztottunk közöttük.

InFive együttes

Szabó Balázst rögtön a nagyváradi fiatal tehetségekből álló InFive együttes követte. Az öt tagú fiatalokból álló InFive nevet viselő együttes nemrégiben alakult meg. A szárnyaikat bontogató fiatalok hamar népszerűségre tettek szert nemcsak Bihar megyében, hanem a szomszédos megyékben is. A lányok nagy örömére a fiúkból álló csapat lelkesen énekelték és hangszerelték napjaink slágereit. Az InFive koncertet követően színpadra álltak a gyerekotthonok vezetői akik röviden bemutatták mindennapjaikat. Örömmel töltötte el szívünket amikor a Gálospetri – Szentháromság Gyermekvédelmi Központ nagyon tehetséges és ügyes lakói néhány humoros színdarabot adtak elő ezzel jó hangulatot teremtve a közönség soraiban. Nagy sikert aratott a Mosoly Kommandó meglepetés műsora melynek keretén belül a kommandósok egy zenés-táncos műsorral kedveskedtek a megjelenteknek illetve csapatuk egyik tagja Vígh Orsolya két dalt énekelt el. Somogyi Jutka ismét meglepte csapatunkat egy hatalmas csokoládé tortával amit árverésre bocsájtottunk egy másik tálca sütemény kíséretében. Vitályos Barna aki tiszteletbeli tagja a Mosoly Kommandónak, valamint Stifler Mihály helyi méhész vásárolták meg az árverésre bocsájtott süteményeket, amelyeket aztán odaadtak a gyerekeknek. Szabó Csaba-Sándor nem mindennapi produkciója következett amelynek során, több féle Rubik kockát rakott ki, rendkívüli gyorsasággal és ügyességel, elvarázsolva a közönséget!

A Playtime zenekar

Az érdekes produkció után a SteelCross nevű formáció vette birtokába a színpadot, fiatalos és lendületes stílusuk magával ragadta a közönséget. A koncert után egy helyi méhész hölgy, Tica Beatrice vezette be a közönséget a méhészet rejtelmeibe, fortélyaiba aki elbűvölő méhészti termékeket bemutató standdal várta az érdeklődőket. A gyerekek és felnőttek nagy örömére, Judo edzés következett amelyet Biró Attila olimpiai ezüstérmes bajnok tartott. Az esti órákban az érmihályfalvi Playtime zenekar lépett színpadra. Nagyszerű produkciójukkal egy órán keresztül kiváló hangulatot teremtettek Síterben. A Síteri mézfesztivált a magyarországi együttes Stan & Span koncertje zárta, a két előadó számos ajándékkal lepte meg a közönséget. A Dynamic és Mr. Siid alkotta formáció (Stan&Span- amely 2017 januárjában állt össze-), kiváló koncertje méltó lezárása volt az első alkalommal megrendezett síteri mézfesztiválnak. Az est hátralévő részében mint ahogy azt már megszokhatták a rendezvényeink résztvevői a jó hangulatról ismét Dj. Salyti gondoskodott. A ren-dezvény teljes időtartama alatt bográcsban készült ételek főzése, palacsintasütés, süteményvásár, íjász bemutató, méhészek termékeinek kiállítása, fűszerpaprika kiállítás, kézműves foglalkozás, arcfestés, Rubik-kocka oktatás zajlott!"

<p>A Mosoly Kommandó tagjai a színpadon, mikrofonnal kezében Szabó Kinga</p><p />
<p>Szabó Balázs-gospel zenész</p><p />
<p>Volt segítség a csapat számára, szülők, rokonok, ismerősök voltak jelen</p><p />
<p>Gyerekek, felnőttek a rendezvényen, egy csendes pillanatban, mely ritka volt</p><p />

Köszönet mindenkinek!

Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni azoknak, akik hozzásegítettek bennünket rendezvényünk létrejöttéhez és lebonyolításához, ezáltal támogatva a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Gálospetri - Szentháromság Gyermekvédelmi Központ, illetve a Nagyváradi - Szent Angéla Gyermekvédelmi Központ lakóit! Köszönjük szépen az egész napos kitartást: fotósainknak, videósainknak, az ételt készítő csapatoknak, a süteményt készítőknek, a palacsintasütőknek, az arcfestőknek, a kézműves-foglalkozást lebonyolítóknak és minden Mosoly Kommandós tagnak, szülőnek és segítőnek.

Forrás : biharinaplo.ro

 U.I.

Elnézést a késői publikációért '


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése