2016. február 28., vasárnap

Disznótoros-fesztivál az ERA PARK parkolójában

Sertéstermékek kóstolója 
Forrás : erdon.ro

"Szombaton Nagyváradon tartották a második D’ale porcului rendezvénysorozatot. Az ERA parkolójában kialakított helyeken rotyogott az étel a bográcsokban, és ennek verseny-jellege is volt." - írja az erdon.ro.

"Huszonhárom Bihar megyei település csapata nevezett be a főzésre, és a fogásokat a kilátogató polgárok az ott beszerezhető utalványokért kóstolhatták meg. Több magyar település csapata is ott volt. A szervezők egyfajta ételfesztiválként marketingelték az eseményt, voltak zenei műsorszámok is. A csapatoknak a szervezők biztosítottak egy-egy levágott, 100-120 kilós sertést, és a főzéshez szükséges egyes alapfelszereléseket, minden mást maguk hoztak. Már korán reggel elkezdték a főzést, és délre, kora délutánra már falatozhattak is az érkező látogatók. A programot pálinkaverseny is kiegészítette. Több politikust is láttuk kilátogatni a helyszínre – hamarosan kezdődik a választási kampány – , így pártok megyei elnökeit, városi főnökeit, de polgármestereket is. A szervezők szerint jövőre is lesz ilyen rendezvény."
Forrás : erdon.ro

A huszonhárom Bihar megyei település csapatai között ott volt Hegyközcsatár válogatott csapata. Csapat kapitány Vitályos Barna polgármester volt.Az első három között ugyan nem végeztek,de nagy sikere volt a " csatári sertéstermékeknek ".Az ebihoreanul albumában lehet látni a hegyközcsatári csapatot '
Hegyközcsatár csapatát megnézheti a facebook.com-n '




Forrás : ebihoreanul.ro 

 
A győztes Szentandrás csapata lett,második Dobreşti,harmadik Szalárd csapata lett.Legjobb perzselő Pomázi csapata lett,legjobb dió pálinka a Diószeg,a legjobb májas a Nojorid,a legjobb töltött káposzta Telegd,a legjobb speciális termék Mihályfalva csapata nyerte meg.A nagy sikerre való tekintettel jövőre is megszervezik a disznótoros-fesztivált.
Forrás : ebihoreanul.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése