2016. február 14., vasárnap

Egyetemes imahetet tartottak Síterben

A Váradi Dalnokok Istent dicsőítő és nemzeti énekeket, dalokat adtak elő.

"A síteri gyülekezetben meghívott vendéglelkészek a 2016-os esztendőre meghirdetett ökumené alapigéje – „Az Úr nagy tetteinek hirdetésére hivatva (1Pt 2,9) – szerint prédikáltak." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.


"A január 31. – február 7. között zajló istentiszteleteket délután 18 órakor tartották Síterben a jól befűtött imateremben, kivétel volt a péntek esti alkalom, amikor a nyolcszáz éves templom adott otthont az istentiszteletnek. Mivel a síteri gyülekezet hozzászokott a lelkipásztornő prédikációihoz, talán az is motiválhatta őket, hogy az imaheti alkalmak nyolc napjából hat napon lelkésznőket hívtak meg hirdetni az evangéliumot. Vendéglelkészként szolgált vasárnap, az imahét első napján a síteri gyülekezetben Gavrucza Nagy Emese immár egri lelkipásztor. Jó érzéssel, szeretettel és nagy örömmel tért vissza a síteri gyülekezetbe, hiszen hosszú időt töltött itt el, nevéhez fűződik a templom külső-belső renoválása, a belső falak restaurálása, az imaterem megépítése. Prédikációjának alapigéje a kövek utunkból való elhengerítéséről szólt, hiszen „…életünk során sok akadály, kőszikla állja utunkat, aggódva kérdezzük, ki lesz aki elhengeríti előlünk azt? Isten mindig ad olyan embert, akik megteszik ezt, mint ahogy a Krisztus sírja felett őrködő asszonyok előtt is utat nyitott Jézus felé” – hallhattuk az igemagyarázatban. 

Hétfőn a magyarországi Hencida testvér gyülekezet lelkésznője, Lázár Péterné hozta el az örömhírt, és adta át mindazoknak, akik jelen voltak a gyülekezeti teremben. A keddi prédikációjában a Borsról származó Bátori Judit teológushallgató a testvériség tanúbizonyságáról szólt, amikor testvérként kell szeressük embertársainkat, kizárva szívünkből a gyűlöletet, és szeretettel fordulni mindnyájunkhoz.
Szerdán Szomor Abigél lelkipásztor asszony az evangélium hirdetésének fontosságáról prédikált, hiszen mi mindnyájan, akik a krisztusi utat választottuk, arra vagyunk elhívatva, hogy hirdessük azt, mint ahogy tették annak idején a tanítványok is. A csütörtöki imaheti istentisztelet vendéglelkésze, Lukács Simon Piroska a köröskisjenői gyülekezetből érkezett. A lelkipásztor aszszony az apostoli közösségről prédikált, a közösségről, ahol a testvérek együtt imádkoznak szeretetben, békességben.
Nyolcszáz éves
A pénteken megtartott imaheti alkalom a nyolcszáz éves templom falai között zajlott, igét hirdetett dr. Pálfi József nagyvárad-réti lelkipásztor, akit elkísért a gyülekezet férfikórusa a Váradi Dalnokok, Márkus Zoltán karnagy irányításával. A lelkipásztor igemagyarázatát a Róma 12,9-21-re alapozta, amelyek tulajdonképpen rendszerezett apostoli intelmek. A lelkipásztor beszélt továbbá arról, hogy „a szeretet közösségévé kell váljon”, mert sajnos mi magunk hajlamosok vagyunk a bosszúra, pedig az Isten nem erre tanít bennünket, hanem békességre és szeretetre: „győzd le a rosszat a jóval”, hangzott a biztatás. A prédikációt követően a Váradi Dalnokok Istent dicsőítő és nemzeti énekeket, dalokat adtak elő a jelenlévőknek, majd Márkus Zoltán karnagy új éneket tanított a gyülekezetnek, amelyet közösen énekeltek el a kórussal. A istentiszteletet követően a jelenlévők szívükben örömmel és békével, örömhírvivőként tértek haza otthonaikba. A gyülekezet tagjai, presbiterei, a nőszövetség és a lelkipásztor szeretetvendégségre hívták meg a szolgálattevőket"
Fotókat Tóth Zsigmond készítette.
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése