2016. február 28., vasárnap

Farsangibál volt Nagyszántón

Farsangibál volt Nagyszántón 
Fotó : Tóth Zsigmond

"Ismét egy fergeteges hangulatú farsangi mulatságot szervezett a nagyszántói baráti társaság az elmúlt hétvégén. Mottójuk „Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál”." - írja cikkében Tóth Zsigmond. 

A cikk szerzője ezt írta a nagyszántói farsangi mulatságról:
"Nagyszántón a hagyományok újraélesztése évente a farsangi mulatsággal veszi kezdetét, amely nemcsak része a kulturális rendezvényeknek, hanem célja a helyi baráti társaságok, a település közösségének erősítése és összekovácsolása.

A helyi hagyományőrzéshez és szokásokhoz igazodva egy maroknyi igazi nagyszántói lokálpatrióta, baráti társaság, immár évről évre lelkesen szervezik, rendezik azon kulturális eseményeket téltől késő őszig, amelyeknek a hagyományőrzés mellett közösség formáló és megtartó ereje van.

Idén a farsangi mulatságot az elmúlt hétvégén 2016 február 13-án, szombaton rendezték meg, amely már átesett a Nagyböjt időszakába, amiért a szervezők mindenkitől elnézést kérnek, de tudni kell, hogy minden hasonló rendezvény sok hónapi előzetes egyeztetés, egy közös időpont megállapodásának eredményeként jöhet csak létre, így volt ez most is. Nagyon pontos szervezésnek voltunk részesei, hiszen érkezéskor a szervezők pontosan tudták mindenki helyét odakísérve őket a szépen megterített asztalhoz.

Nagy volt az érdeklődés, sok baráti társaság szeretett volna más településről részt venni, de a cél a helyi és a községhez tartozó közösségek, egymással való mélyebb megismerése, barátságok kötése volt, így a minden igényt kielégítő, modern, tágas kultúrház ez alkalommal is kicsinek bizonyult. A százhatvan résztvevő kényelmesen elfért a megterített asztaloknál. Négyfogásos disznótoros hangulatú vacsorát szolgáltak fel, amelyet farsangi fánkkal és képviselőfánkkal tetőztek. A színpad előtti téren a bálozók vidáman rophatták a táncot, amelyről a megyében és azon túl jól ismert Happy End együttes, Veres László vezetésével, gondoskodtak.

Báthori Géza, Bors község polgármestere is szereti a mulatozást így feleségével, lányával és annak barátjával szívesen tettek eleget a felkérésnek, jelenlétükkel megtisztelve a rendezvényt és a szervezőket. A polgármester köszöntő beszédében a község településeinek hagyomány teremtő rendezvényei közül kiemelte a nagyszántóiakat, akik egy helyi baráti társaság, erőt, időt, energiát nem kímélve szervezik településükön a különböző közösség formáló és megtartó rendezvényeket.
A jó hangulatról elsőként a kolozsvári születésű Mild Gellért, a Nagyváradi Filharmónia baritonistája gondoskodott, aki operett, sanzon, musical, magyarnóta, csárdás repertoárjával hamar belopta magát a jelenlévők szívébe, hegedűn kísérte Szőlősi Zsolt prímás és a zenekar.
Jelen volt az anyaország egyik kiemelkedő nótaénekese Szabó Lajos, aki Debrecenből érkezett feleségével, Szabó Évával. Elsőként Szabó Éva művésznő egy paródiát adott elő, majd Szabó Lajos nótáival és csárdásaival igazi buli hangulatot teremtett, a közönség együtt énekelt az előadóművésszel.

A szervezők, rendezők meglepetéssel is készültek, hiszen éjfél multával előkerült egy bevásárló kosár háromszáz tombolával, amely pillanatok alatt elfogyott, majd azt követően becipeltek egy hatalmas asztalt tele nyereményekkel, mindenki izgult, talán nem is volt olyan család, baráti társaság, aki ne nyert volna valamit. A főtombolát egy szál hazai kolbászt Kónya Attila nyerte meg.

A Nagyszántói Baráti Társaság egyik házaspárja Krecz Sándor és felesége Ilona február 17-én ünneplik 45. házassági évfordulójukat, ezért egy meglepetés tortával készült a család és a csapat, amelyet pezsgő bontással ünnepeltek meg a kultúrotthon konyhájában.
A Dani Éva, Dani Lajos, Krecz Sándor, Krecz  Ilona, Gál Tibor, Gál Berta, Vasadi Béla, Vasadi Klára, Kerekes Margit, Kerekes István, Zétényi Olga, Kis Éva, Varga Imre, Szappanos Viola, alkotta baráti társaság köszönetet mond a Borsi Polgármesteri Hivatalnak, akik nemcsak anyagilag de erkölcsileg is támogatták őket, de minden olyan személyt illessen köszönet, aki bármiben segítette a csapatot a mai est megszervezésében, és köszönet illesse média támogatónkat a Bihari Naplót – mondták a szervezők. A jó hangulat reggelig folytatódott, jól érezte magát, aki eljött, hiszen a zenekar hajnalig húzta a talpalávalót."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése