2014. július 8., kedd

XIV. Szalárdi Községi Napok vasárnapi eseményei

Sport, zene és szórakozás jellemezte Szalárdon a Községi Napok vasárnapi, harmadik napját, főleg a községbeli fiatalok, iskolások mutatták meg ország-világnak kulturális hagyományőrzésüket - olvasható Tóth Zsigmond tudósításában.


  "Vasárnap délelőtt elsőként a lovak és fogatok szerelmesei gyönyörködhettek és biztathatták kedvenceiket a szalárdi sportterepen kialakított 690 méteres fogathajtó pályán.
   A mai megmérettetésen egy nemzetközi verseny alakult ki 20 fogattal, ez alkalommal ismét jelen voltak Magyarország határ-menti lovassport szerelmesei. Megjegyzendő, és amit többször is kihangsúlyoztak, ma itt Szalárdon nagyobb volt a fogatok részvétele, mint a nemzeti versenyen, ahol csak 13 fogat és versenyző vett részt.
   A zsűri elnöke ez alkalommal is a jól ismert Rákóczi Lajos aki a Román Fogathajtó Válogatott csapat vezetője.
   Rákóczi Lajos  profi módon kommentálta az eseményeket, hiszen neki  nagyszerű tapasztalata van a fogathajtásban, Gergő fia több hazai és külföldi díjjal,  éremmel, elismeréssel büszkélkedhet.   Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen a versenyt mindenki komolyan vette, és megpróbálta kihozni a maximumot úgy a lovakból mint saját magukból a nagy kánikula ellenére."
   
Teljes album megnézhető : hegykozcsatar.lapunk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése