2015. május 10., vasárnap

A Bihari Hegyköz mikor egyesül Nagyváraddal ?

Ilie Bolojan kétségbeesetten kérte a váradiakat vasárnap,mert 19 órakor csak több mint 15% ment el szavazni a referendum alkalmával.Nagyvárad és Szentmárton egyesülni akar és ezért lett kiírva a referendum május 10-re.A szentmártoniak több mint 40%-a szavazott,mely azt jelenti,hogy a szavazás érvényes,mert a barem 30%.Ilie Bolojan videóját megnézheti a facebook.com-ra kattintva. 

  
Forrás : facebook.com 

A hírek szerint gyér volt az érdeklődés Nagyváradon.Május 11-én megtudjuk a referendum eredményét.A napokban Vásárhely nyújtotta be a kérelmét a Nagyváraddal való egyesülésre. 2014-ben ők sem akarták,de a vezetőség elhatározta az egyesülést.Bihar,Bors és Szentandrás hallani sem akar az egyesülésről.Mi a helyzet a Bihari Hegyközzel?Pályi, Hegyközcsatár és környéke egyesülés ellenes.Vásárhely is az volt eddig.Ilie Bolojan nagyváradi polgármester  nagy nyomásnak teszi ki a környező községeket,mert szeretné,ha Nagyvárad még nagyobb legyen.

Feltettem egy kérdést :Bihari Hegyköz mikor egyesül Nagyváraddal? Sokan azt mondják : soha.Pályi és Hegyközcsatár polgármesterei és a helyi önkormányzat nem akarják.Szerintük nem lenne jobb ha egyesülnének Nagyváraddal.Minden változik a világunkban.Várjuk meg a referendum eredményét.Nyitva hagyom a kérdést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése