2015. május 11., hétfő

Június 14-én lesz az újabb referendum - jelentette ki Ilie Bolojan

Ez bukott – de újabb referendum jön Váradon 
Ilie Bolojan mint egy rendíthetetlen ólomkatona kihirdette hétfőn,hogy az újabb referendum június 14-én lesz.Lényegtelen hogy törvényes vagy nem,mert ezt ő határozta el.Jaj lesz azoknak akik nemmel fognak szavazni.Az egyik lehetséges ellenfele az RMDSZ lehet,mert nem buzdították a tagokat a szavazásra.Ilie Bolojan nem tréfál.Váradnak egyesülni kell Szentmártonnal és később Vásárhellyel is.

Mit mondott hétfőn a magyarokról ? „Meg kell figyelni, hogy a PSD és az RMDSZ szavazókörzeti megbízottai közül sem szavazott egyetlenegy sem. Testületileg tettek így. A politikai pátok amúgy eddig ambivalensen viszonyultak, de most már nem hallgathatnak, meg kell nyilvánulniuk”. Arra a kérdésre, hogy tárgyal-e az ismétlés előtt az RMDSZ-szel, és felszólítja-e őket, hogy buzdítsák igenlő voksra a saját támogatóikat, Bolojan azt mondta: „Ilyet nem kérek. Az kérem viszont, hogy magyarázzák el a választóiknak, mi ennek a fúziónak a tétje, az előnyei”.

Nagyváradon általános mozgósítás lesz,mert  „embertől emberig haladva mindenkihez megpróbálunk eljutni és mozgósítani”. Egyenes beszéd ez kérem.Sőt kevés pénzbe is fog kerülni.Törvényes az új referendum kiírása?Szerinte igen.Ezt mondta :
„Nem túl világos a törvényben, hogy mit lehet tenni. Az viszont igen, hogy nem lehet úgy elküldeni a fúzió dokumentációját a parlamentnek, hogy nem mondott érvényesen véleményt mindkét település. A jogszabályban amúgy nem szerepel, hogy szimultán kellene megtartani mindkét helyen a voksolást” 
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése