2015. május 14., csütörtök

Böszörményi Dominik balesete - ISTEN VELED, BÖSZÖRMÉNYI DOMINIK - PATRIK !

 
Böszörményi Dominik. Forrás : facebook.com 

Május 8-án megjelent egy felhívás,mely a Hegyközújlak lakosainak volt címezve.Ezt olvashatjuk :
'Szomorú baleset miatt kell összefogjon most Hegyközújlak!A kis Böszörményi Dominikot szerdán délután játék közben életveszélyesen megsebesitette kutyájuk. Azonnal kórházba került, ahol életét sikerült megmenteni, de még mindig válságos állapotban fekszik az intenzív osztályon (reanimare).
A lesulytó esemény megdöbbentett kicsit és nagyot. Mindenki osztozik a fájdalmában a meggyötört családdal."Befejezésként :
"Mindenki aki átérzi a helyzetet és van lehetősége, kérjük támogassa felépülését a kis Dominiknak!" Forrás : Hegyközújlak - Uileacu de Munte (NewYork) Facebook

Létre lett hozva Egy ima Dominikért esemény.Ez olvasható (helyesírási hibákkal): "Keret mindenkit aki ismer hogy imatkozon a jo Istenhez hogy agyon a draga keresztfiamnak Dominik sok erot hogy tugyon fel epulni! Koszonyuk tiszta szivbol" Forrás : facebook.com 

A Bihari Hegyközi újlakiak és a környéke összefogott és mindent megtettek amit emberileg megtehettek,de mindhiába,mert a kis Dominik nem élte túl a baleset következményeit.Ezt olvashatjuk az erdon.ro cikkében : 

"Egy három éves kisfiúval történt szerencsétlenség az elmúlt héten: a gyermek és hétéves testvére szerdán kint játszottak az udvaron, s nem tudni hogyan, a család láncra kötött kutyája nyakon harapta. A jobboldali nyaki gyűjtőér sérült meg és nagyon sok vért veszített. A Megyei Sürgősségi Klinika orvosai napokon keresztül mindent megtettek, hogy az életét megmentsék, és csütörtökön mintha enyhe javulás állt volna be, azaz a gyermek megmozdította a kezét és a lábát. Sajnos a javulás nem bizonyult tartósnak, az aznapi CT-vizsgálat erős agyi ödémát és oxigénhiányos állapotot (iszkémiát) mutatott ki. A balesetet követően egyszer sem tért magához. Szombaton beállt az agyhalál állapota, a szívműködését már csak gépek segítségével tudták fenntartani.
„Vasárnap beszéltem az édesanyával, aki nyíltnak mutatkozott arra, hogy a gyermek szerveit felhasználjuk. Azt mondta, látta, hogy mindvégig megtettünk mindent, hogy életben tartsuk a kisfiút. Úgy fogalmazott, hogy az ő gyermekének egy agyra lenne szüksége, de mivel ilyen transzplantációt nem végeznek, így hát felajánlja a szerveit, hogy ha már rajta nem lehet segíteni, legalább másoknak hasznára váljon” – mondta a doktornő. Ritka és szép gesztus, tette hozzá, hogy a fájdalom közepette a szülőknek volt erejük még másokra is gondolni. A gyermek édesapja még reménykedett egy csodában, de végül ő is felfogta, hogy innen már nincs visszaút. Vasárnap éjjel bukaresti és kolozsvári orvosok jöttek Váradra és hajtották végre a beavatkozásokat. A gyermek májával egy bukaresti, másfél éves gyerek életét mentették meg, a vesék pedig egy harmincéves hölgyhöz kerültek. Mivel a kisfiúnak ritka vércsoportja volt, a vesére várakozó gyerekek között nem volt senki, aki megfelelt volna, ezért döntöttek a hölgy mellett, mondta dr. Carmen Pantiş. A kisfiú egyébként az idei tizedik és egyúttal a legfiatalabb Bihar megyei szervdonor." Forrás : erdon.ro
Erről a tragédiáról fővárosi lapok és tv csatornák,valamint a helyi román sajtó is beszámolt. Cikk : ebihoreanul.ro

Szívet szaggató bejegyzés olvasható,melyben a gyászoló család köszönetet mond :
"Leirhatatlan mély fájdalommal és megtört szivvel, mond köszönetet a gyászoló család, mindenkinek aki jelen volt, a kis Dominik utolsó földi útján, igy próbálva osztozni a család rettenetes bánatában és a mély gyászában.
Köszönet továbbá az összefogásnak, ami a nehéz órákban, napokban Hegyközújlakon megmutatkozott. Egyemberként álltak a család mellé a Polgármesteri hivatal munkatársai, a "Bihoré" cég dolgozói, a nagyváradi 52-es számú óvoda közössége, közeli és távoli ismerősök. Nemcsak lélekben nyújtottak segitséget, hanem önzetlenül anyagilag is igyekeztek támogatni.
Emléke kitörölhetetlen és tovább él!
ISTEN VELED,
BÖSZÖRMÉNYI DOMINIK - PATRIK !"
Forrás : Hegyközújlak - Uileacu de Munte (NewYork)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése