2015. május 11., hétfő

A Hegyközi Majális 2015-ben

 
Hegyközcsatári kultúrház.Fotó : Tóth Zsigmond 

Május 2-án tartották meg a Hegyközi Majálist.A hegyköztótteleki erdészháznál lett volna megtartva,ha el nem mosta volna az eső.A szervezők áttették a majálist a hegyközcsatári kultúrházba,mely jó megoldásnak számított ,mert  jól szórakoztak a résztvevők.Mi történt?Tóth Zsigmond a Facebook oldalán tudósít a Hegyközi Majálisról.Részletek a tudósításából és a fotóiból : 

"A hegyköztótteleki erdészháznál elmosta az eső a hétvégére tervezett Hegyközi Majálistt, ezért a szervezők a színpadi előadásokat a hegyközcsatári kultúrházban tartották meg. Itt mutatták be műsoraikat Kaczor Feri és Polgár Peti vendégművészek.

Az időjárás keresztülhúzta a szervezők számításait, hamar véget ért 2015 május 2-án, szombaton a majális a hegyköztótteleki erdészháznál. Péntek éjszaka és a szombaton lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt a majális helyszíne sártengerré változott, a színpad szinte megközelíthetetlen. 

A szervezők úgy döntöttek, hogy a késő délutáni és az esti színpadi programokat átteszik a hegyközcsatári kultúrházba. Jó döntésnek bizonyult, terjedt a hír az interneten, pillanatok alatt több ezren értesültek a programváltozásról, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen délután hét óra után már több százan tapsolhattak a hegyközcsatári Angels mazsorett csoport látványos táncának, amelyet a színpad előtti téren mutattak be. 

Az idei majálist ismét megtisztelte jelenlétével Szabó Ödön az RMDSZ parlamenti képviselője, aki a házigazda Vitályos Barna Hegyközcsatár község polgármesterével köszöntötték a kultúrotthonban összegyűlt szórakozni vágyó közönséget.  

A köszöntő beszédet követően elkezdődött a koncert. A zsúfolásig megtelt kultúrházban a közönség együtt énekelte az ismert slágereket Kaczor Ferivel: Csak egy kis boldogságra vágyom,, Álom,álom, Ma este drágám, Borulj a vállamra, Kék az orgona virága, Valahol várnak rám, de nem maradhatott el a Polgármester úr című dal sem, amelyet minden polgármesternek dedikált.
Az udvarias, humorista, énekes, dalszerző Polgár Peti az idei rendezvény utolsó előadójaként lépett a színpadra. A humoros zenei tudását bizonyítván a hegyközcsatári kultúrházban jelenlévők hasukat fogták a nevetéstől másfél órán keresztül, hiszen sokszor visszahívták – tapsolták, ő pedig engedett a közönség akaratának. Maga köré hívta a gyerekeket, akik mint igazi háttértáncosok tették még színesebbé a produkciót.

Teljes cikk : facebook.com 

Válogatás a fotókból .Szerző : Tóth Zsigmond

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Köszönet Tóth Zsigmondnak '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése