2015. május 14., csütörtök

Hogyan lehetett volna megelőzni Böszörményi Dominik halálát ?- Miért támad a kutya?

 Képtalálat a következőre: „miért támad a kutya”
Forrás : otvenentul.hu

A hegyközújlaki Böszörményi Dominik kutya támadás miatt halt meg.Saját házi kutyájuk támadta meg a három éves kisfiút.Az orvosok mindent megtettek a hároméves Dominikért,de nem sikerült az életét megmenteni.Tragikus balesetéről beszámolt a sajtó , a három éves szervdonorként lett ismerté. Bővebben a hegykozi.blogspot.ro-n. 

 Hogyan lehetett volna megelőzni  Böszörményi Dominik halálát? "Eső után köpenyeg" - mondja a közmondás.Utólag könnyű okoskodni és tanácsokat osztogatni.Dominik szüleinek a fájdalmát nagyon nehéz enyhíteni.Csak részvétünket lehet kifejezni és osztozni a fájdalmukban.

Feltettem a kérdést: Miért támad a kutya?A Bihari Hegyközben sok a kutya,de a Dominikéhoz hasonló tragikus eset nagyon ritka.Jobb ha előre felkészülünk a kutya támadásra.Hogyan? Az alábbi összeállítás segítség lehet. 

Az egyik kutyakiképző részletes tanácsot ad.Szerinte akkor támad a kutya, amikor a pozícióját,helyét és testi épségét veszély fenyegeti.Miért támadhat a kutya?Területőrzés -,zsákmányőrzés -,falkavezéri státusz megszerzése miatt, félelemből és tévedésből.Milyen kutyát válasszunk gyerek mellé?Jó idegrendszerrel rendelkező kutyát - tanácsolja Nagy Zoltán.Hogyan előzhetjük meg a támadást?Ha nem hagyjuk egyedül a kutyát a gyermekkel,tanítsuk meg hogy ne vegye el a kutya élemét,ne provokálja az őrjöngő kutyát vagy ne szorítsa sarokba.Jó megfogadni a tanácsokat,melyeket olvashat a szuloklapja.hu-n '

További tanácsokat olvashatunk a kutyabarat.hu-n. Hallgassa meg egy szakértő tanácsait a hirado.hu-n.Nézze meg a videót a videokedvenc.hu-n.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése